Bu mahallede içmeye su, geçmeye yol yok

Bu mahallede içmeye su, geçmeye yol yok

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Mızraklı Mahallesi sakinleri içme suyu ve yol sıkıntısı çekiyor. Yolları bataklığa dönene mahalle sakinleri belediyenin hizmet sunmamasından şikayetçi.

Alican Gümüş - Hatay

Hatay’ın Samandağ ilçesi Mızraklı Mahallesi sakinleri, sokaklarının belediye tarafından yıllardır görmezden gelinmesinden dolayı öfkeli. Çamur deryasına, bataklığa dönen sokakların kaderine terk edilmesinden şikayetçi olan Mızraklı Mahallesi sakinleri bir an önce çözüm istiyor. 

Mahalleli belediyeyi eleştirerek "Her seçim öncesi köy köy, belde belde, şehir şehir dolaşan, milyarlarca harcama yapan bu zihniyet, kim için adaylar veya kim için göreve geliyorlar. Madem bizler için varsınız; neredesiniz? Seçimler yaklaştı, bari bunu bahane göstererek millete hizmet götürsünler" serzenişinde bulundu.

'LÜTFÜ SAVAŞ SÖZ VERDİ'

İleri Haber'e konuşan mahalle sakinlerinden Onur Demir adlı yurttaş, mevcut belediye başkanının önümüzdeki seçimlerde ne yüzle oy isteyeceğini belirterek, "2 sene önce Hatay büyükşehir belediyesi başkanı Lütfü savaş Mızraklı Mahallesine gelerek söz verdi, ancak 2 yıldır Mızraklı mahallesinin sorunları bitmedi. Her ay Samandağ Belediyesi'ne gidiyoruz ama bizleri Hatay Büyükşehir Belediyesine yönlendiriyorlar. Büyükşehir Belediyesine gidince bizlere ödeneklerden ve ihalelerden bahsediyorlar, boşluyorlar. Su sıkıtımız da bulunuyor birçok kez başvuruda bulunduk ama bir cevap gelmedi. Her ay Samandağ Belediyesi'nden geliyorlar iş yapıyormuş gibi gösterip gidiyorlar. Seçim zamanı başta Mızraklı Mahallesi olmak üzere ve diğer mahallelerden de hangi sıfatla oy isteyecekler, yüzleri kızarmayacak mı?" dedi.

'HALK İRADEYİ KENDİ ELLERİNE ALMALI'

Mahalle sakinlerinden Serkan Aslan ise iller bankasından gelen ödenekleri alıp, halka gerçek hizmet sunmak yerine lütuf gibi gösterilmesinden rahatsız olduklarını ifade ederek, "Tarih 2018'in sonları ve köy yolu eşeklerin geçemeyeceği durumda... Her gelen yeni vaatlerde bulunuyor hiç kimse halkın samimiyetini hak etmiyor. Halkı kendilerinden soğuttular, bitirdiler. Artık iradeyi halkın kendi ellerine alma vakti geldi" şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA