Bu kez Manisa: Alevilerin çoğunlukta yaşadığı mahallede çarpı işareti

Bu kez Manisa: Alevilerin çoğunlukta yaşadığı mahallede çarpı işareti

Alevilere dönük çirkin saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bu kez de Manisa'da Alevilerin çoğunlukta yaşadığı bir mahallede bir evin duvarı işaretlendi.

İleri Haber-Manisa

Malatya ve İstanbul'un ardından Alevilerin çoğunlukta yaşadığı Manisa'nın Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki bir evin duvarına çarpı işareti konuldu. Polis kırmızı boya ile yapılan çarpı işaretini duvarı boyayarak sildi.

CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı mahalleye giderek bir basın açıklamasında bulundu. Mahallelinin de katıldığı açıklamada konuşan CHP Yunusemre İlçe Başkanı daha önce de aynı bölgede araçlara benzer işaretler konulduğuna ilişkin duyumlar aldıklarını söyledi.

Açıklamada şunlar dendi:

"Manisa Yunus Emre Hafsa Sultan Mahallesi’nde, arkamızda bulunan bu evin kapısı kırmızı boya ile işaretlendi. Bu mahallede geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızın araçlarına da benzer işaretler konulduğuna ilişkin duyumlar almıştık. Özellikle Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı bu bölgede yapılan bu eylem hepimizin aklına kötü hatıraları getirmiştir.Bu olay Alevilerin, inançları ve yaşam felsefelerine cephe alan bir anlayışla yapılmıştır. Ülkemizde bu olaylar karşısında Aleviler sürekli tedirgin şekilde yaşamak zorunda kalıyorlar, kendilerini güvende hissetmiyorlar.

Hükümet de çözüm konusunda beklenen adımları atmamaktadır. Buradan başbakan, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet birimlerini acilen göreve çağırıyoruz. Bu alçak saldırıyı düzenleyenleri ve azmettirenleri bir an önce ortaya çıkarın. ‘Alevilik Ali’yi sevmekse ben Aleviyim’ demekle bu iş bitmiyor.”