Bu kez de evde yapılan biralar hedefte

Bu kez de evde yapılan biralar hedefte

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Evde bira üretimi satışları etkiliyor. Ancak bunu çok sağlıklı bulmuyorum. Bu durum vergi kaybına da yol açıyor” dedi.

Alkolden alınan yüksek vergiler nedeniyle vatandaşlar içkilerini evde üretmeye yöneldi. Rakıya yapılan engelleme girişiminin ardından evde yapılan biralara da müdahale çağrısı yapıldı.

Anadolu Grubu’nun Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan 9 aylık faaliyet raporuna göre bira satışları geçen yıl yurt içinde yüzde 5.7 oranında düşerken, yurtdışı operasyonları yüzde 8 arttı. Alkolden alınan yüksek vergilere ses çıkarmayan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan düşüşlerin nedenini evde bira yapımına bağladı.

Hürriyet'e konuşan Özilhan, “Bira satışı düşüyor ama tüketim konusunda emin değilim. Bunun nedeni de evde bira yapımının artması. Çok ucuza alınan cihazlarla evde bira yapılıyor. Bugün 7.5 liralık biranın 4 lirası vergi. Evde bira üretimi vergi kaybına da neden oluyor. Bu konudaki görüşlerimizi yetkililerle de paylaştık” dedi.

BOYKOT ÇAĞRISI

Özilhan'ın açıklamasına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları #EfesPilsenBoykot etiketiyle sosyal medyada boykot çağrısı yaptı.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

 

DAHA FAZLA