'Bu kayyum atamaları Kürt halkına yapılan bir darbedir'

'Bu kayyum atamaları Kürt halkına yapılan bir darbedir'

HDP'li vekiller Murat Çepni ve Remziye Tosun AKP tarafından hukuksuz bir şekilde el konulan 3 belediye hakkında, 'Kürt halkına, demokrasiye yapılan bir darbe' olarak değerlendirdiler.

Volkan Karadede - @VolkanKaradede

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve İzmir Milletvekili Murat Çepni AKP tarafından haksız hukuksuz bir şekilde Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine yapılan kayyum atamalarıyla ilgili İleri Haber'e değerlendirmelerde bulundular.

'KENDİLERİNE BEKA İDYE TARİFLEDİKLERİ ŞEY HALK İRADESİNE YAPILAN DARBEDİR'

İzmir Milletvekili Murat Çepni şöyle konuştu:

Bugün yaşanan hukuksuzluk, halkın iradesine doğrudan yapılan darbedir. AKP ve MHP koalisyonunun, kendilerinin 'beka' diye tarif ettikleri şeyin aslında halkların iradesine yapılan darbe siyasetinin bir kez daha teyit edilmiş halidir. Ama aynı zamanda bu kayyum siyaseti sadece Kürt halkına ve HDP belediyelerine yönelik kayyula zapt etme siyaset değildir. AKP'lli olmayan kim varsa, hangi kurum varsa bütün Türkiye halklarına dönük yapılan kayyum siyasetidir. 

'İSTANBUL SEÇİMLERİNİ İPTAL EDEN AKLIN BENZER ÜRÜNÜ'

İstanbul seçimlerini iptal eden akıl ne ise bugün 3 belediyemizi işgal eden akıl da aynı aklın ürünüdür. Bu aynı zamanda kaybedenlerin kendilerini kurtarma, kendilerini zorla kabul ettirme çalışmasıdır. Biz HDP olarak da tüm demokratik kurumlar olarak da, tüm Türkiye halkları olarak da bu faşist anlayışın karşısında durmak ve karşısında mücadele etmek zorundayız. 

'TAYYİP ERDOĞAN'IN RESMİNİN OLMADIĞI YER BUNLAR İÇİN MEMLEKET DEĞİLDİR'

Bu yaşananlar anayasaya aykırıdır, AKP'li ve MHP'li olmayan tüm belediyelerin başına gelebilecek bir saldırı siyasetidir, tümüyle bir 'yaptım oldu' anlayışıdır. Van Belediyesi'nde görüldüğü üzere ilk yaptıkları şey Tayyip Erdoğan'ın resmini asmaktır, dolayısıyla Tayyip Erdoğan'ın resminin olmadığı hiçbir yer bunlar açısından bir vatan, memleket sattı değildir. AKP ve MHP faşist koalisyonuna hayır diyen herkes bu koalisyonun hedefindedir, bu anlayıştan kurtulmanın tek yolu bu anlayışla mücadele etmekten geçmektedir.

'BU YAŞANANLAR KÜRT HALKINA YAPILAN BİR DARBEDİR'

Diyarbakır Milletvekili Tosun ise şu değerlendirmeleri yaptı:

Şu an yaşanan AKP iktidarının Faşist yaklaşımı, Kürt düşmanlığı ve Kürt sorununu görmezden gelişinin bir politikasıdır. Haksız ve hukuksuz bir şekilde 3 belediyeye el konuldu ve 450'ye yakın gözaltı olması Kürt halkına yapılan bir darbedir, bu Kürt halkına yapılan bir soykırım girişimidir. Halkımızı kendi oylarına, kendi belediyelerine, kendi iradelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.