Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren 7 yeni filmi Sinema Kolektifi sizin için derledi. İyi seyirler..

Bu hafta 7 yeni film vizyona girerken, başrolünde Damla Sönmez ve Erkan Kolçak Köstengil’in rol aldığı Sibel haftanın öne çıkan filmi oluyor.

1- SİBEL

Yönetmen: Çağla Zencirci, Guillaume Giovanetti
Oyuncular: Meral Çetinkaya, Emin Gürsoy, Gülçin Kültür Şahin, Damla Sönmez, Erkan Kolçak Köstendil

25 yaşındaki Sibel, Karadeniz’in ıslık diliyle konuşulan, küçük bir köyünde babası ve kız kardeşiyle yaşamaktadır. Çocukluğunda geçirdiği hastalık sebebiyle konuşamayan, çevresiyle ıslık diliyle anlaşan Sibel’in hayatı tarla, orman ve ev arasında geçer. Köyde kendini yalnız ve dışlanmış hisseden genç kadın, gizemli bir kurdun peşindeyken, bir gün ormanda saklanan Ali adında bir yabancıyla karşılaşır. Sibel, Ali’yle iletişim kurmaya başlayınca, içinde gizlenen gücü fark edecektir.

 

2- ÖLÜM GÜNÜN KUTLU OLSUN 2

Yönetmen: Christopher Landon
Oyuncular: Ruby Modine, Jessica Rothe, Israel Broussard

Blumhouse’un (Parçalanmış, Kapan, Arınma Gecesi serisi) 2017’de vizyona giren; eğlenceli, tekrarlayan döngülerden oluşan ve sürpriz bir başarıya imza atan Ölüm Günün Kutlu Olsun filminin ikincisinde Jessica Rothe yine başrolü üstleniyor. Bu kez kahramanımız Tree (Rothe) tekrar tekrar ölmenin, ileride yatan tehlikelerden şaşırtıcı bir şekilde daha kolay olduğunu fark ediyor.

 

3- DÖNDÜM BEN

Yönetmen: Ömer Faruk Yardımcı
Oyuncular: Volkan Başaran, Burak Satıbol, Ayhan Taş, Dilara Öztunç, Sadi Celil Cengiz

Cenk, takıntılı ve evhamlı bir kişiliğe sahiptir. Sıkıntılı yaşantısından bunalan Cenk köklü bir değişiklik yapmak ister. İlk yapmak istediği ise evli olduğu Melda’dan ayrılmaktır. Aldığı kararı eşiyle paylaşmak istediği gün ise büyük bir sürprizle karşılaşır. Melda, tüm aileyi akşam yemeğinde bir araya getirmiştir ve herkese artık çocuk sahibi olmak istediklerini açıklar. Bu beklenmeyen karar ile ne yapacağını şaşıran Cenk en yakın arkadaşı Samet’in yardımına başvurur. İşin içinden çıkamayan Samet’in, Cenk’i cast ajansı sahibi arkadaşına yönlendirmesiyle işler daha da karışacaktır.

 

4- TEZ: 13. GECE

Yönetmen: Taylan Işıklar
Oyuncular: Fulya Işıklar, Benan Kılıç, Hüseyin Yaman

Erkek arkadaşı Emre’nin önerisiyle Narin adlı psikolojik sorunları olan bir öğrencinin yanına taşınan Gaye klinik psikoloji alanında yüksek öğrenim görmektedir. Gaye, okulunun bitirme tezi için konu olarak Narin’i seçer ve onunla yaptığı seansları kardeşi Barış’ın yolladığı kamera ile çekmeye başlar. Kameradaki kayıtlara bakıldığında, Gaye sadece 13 gece çekim yapabilmiş, o günden bu yana kendisinden haber alınamamıştır.

 

5- KARLAR KRALİÇESİ 4: SİHİRLİ AYNA

Yönetmen: Aleksey Tsitsilin, Robert Lence

2012 yılında başlayan macera yepyeni ve sihirli bir hikâyeyle geri dönüyor. Karlar Kraliçesi 4 Sihirli Ayna; Gerda’nın ailesini kurtarmak için dostlarıyla çıktığı müthiş serüveni konu alıyor. Masallardaki Aynalar Diyarı’na yaptıkları yolculukta, şimdiye dek hiç görmedikleri bir dünyanın kapıları açılıyor. Kral Harald’ın yaptığı plan; sihri dünya üzerinden silmek ve sihirbazları kaçırmaktır. Sadece sihir yetenekleri olanların geçebileceği bir kapı olan “Sihirli Ayna”yı kullanarak insanları kandıran Harald’ın planını öğrenen Gerda, ona engel olmak için elinden geleni yapacaktır ancak Aynalar Diyarı’na sadece sihir yeteneği olanlar gidebilmektedir. Ailesinde tek sihir yeteneği olmayan kişi Gerda’dır ve bu yüzden kendini işe yaramaz, sıradan biri olarak görmektedir. Ailesini Aynalar Diyarı’ndan kurtarmak için bütün engelleri aşmaya çalışan Gerda’ya hiç ummadığı eski bir düşmanı yardım edecektir. Karlar Kraliçe’sinin hayali ona yardım edecek ve yakın dostlarının da yardımıyla çıktıkları yolda dostluğun ve sevginin dünyada en önemli güç olduğunu fark edecek, kendi yeteneklerini keşfedecektir.

 

6- NEW YORK IN NEW YORK

Yönetmen: Muammer Koçak, Serdar Gözelekli
Oyuncular: Rafael Cemo Çetin, Mine Kılıç, Ahmet Yıldırım

New York in New York, talihsiz bir kaza sonucu hayatları kesişen üç kişinin hikayesine odaklanıyor.  New York’lu bir fotoğrafçı olan Dylan, büyük bir vicdan azabı içerisindedir. Dylan, bir kaza sonucu bir adamın ölümüne neden olur. Daha fazla bu acıyla yaşamak istemeyen Dylan, ölen adamın eşi Dilber’i bulup ondan özür dilemek ister. Bu yüzden yola koyulan genç adam, Dilber ile konuşabilmek için onu takip etmeye başlar. Ancak yaşadığı yere kadar takip etttiğinde beklenmedik durumlar gelişir. Ağabeyinin intikamını almak isteyen Mürtüz, işlerin iyice içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olur. Artık ortada büyük bir kovalamaca vardır. Tüm gücüyle Mürtüz’den kaçmaya çalışan Dylan, sonunda kendisini hiç olmak istemeyeceği bir yerde bulur. O artık en büyük düşmanının evinde hapsolmuştur.

 

7- GİT BE ABİ

Yönetmen: Fen-fen Cheng
Oyuncular: Yuchang Peng, Zi-feng Zhang, Jinmai Zhao

Git Be Abi, bir abi ve kardeşin ilişkisine odaklanıyor. Shimiao, abisinden nefret eden genç bir kızdır. Hayatı, abisi yüzünden adeta cehenneme döner. Genç kızın en büyük arzusu, tüm atıştırmalıklarını yiyen, okula geç kalması için alarmını kapatan, kumbarada biriktirdiği paraları alan ve bunun gibi türlü oyunlarla kendisini zor durumda bırakan abisinden kurtulmaktır. Yaşadıklarından artık iyice bunalan Shimiao, bir gün hiç gerçekleşmeyeceğini düşünse de bir dilek diler ve abisinin hayatından çıkmasını ister. Dileği çok geçmeden gerçekleşince, Shimiao kendisini eğlence ve macera dolu olaylar silsilesi içerisinde bulur.

 

DAHA FAZLA