Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Sinema Kolektifi tarafından hazırlanan 'Vizyonda Bu hafta' (12-17 Ekim 2018) seçkisini okuyucularımıza sunuyoruz.

Bu hafta 5 yeni film vizyona girdi. Sinema Kolektifi'nin sinemaseverler için derlediği 5 yeni film arasından Berlin Film Festivali’nde sinema sanatında yeni perspektif açan filmlere verilen ödül olan Alfred Bauer ödülünün sahibi olan ve Marcelo Martinessi’nin yönettiği “Mirasçılar”, haftanın öne çıkan filmi oluyor.

1- Mirasçılar

Yönetmen: Marcelo Martinessi
Oyuncular: Ana Ivanova, Margarita Irun, Ana Brun

Paraguaylı yönetmen Marcelo Martinessi, dünya prömiyerini yaptığı Berlin Film Festivali’nden ödülle dönen ilk uzun metrajlı filminde iki kadının 30 yıllık birlikteliklerinin ekonomik sorunlarla nasıl yıprandığını ve yeni bir niteliğe büründüğünü anlatıyor. Ailelerinden kalan mirasın son kırıntılarını da satınca, Chela ve Chiquita çaresiz kalır–Chiquita hapse düşer, Chela ise korsan taksicilik yapmaya başlar. Hayatın zorluklarının boylarını aştığını düşündükleri anda Chela yeni bir aşka düşer. Sınıf farklılıklarına ve kadın özgürleşmesine özgün bir bakışla yaklaşan Mirasçılar, sinema üretiminin kısıtlı olduğu Paraguay’dan çıkan en nitelikli filmlerden.

 

2- Kings

Yönetmen: Deniz Gamze Ergüven
Oyuncular: Lamar Johnson, Halle Berry, Daniel Craig

İlk filmi Mustang ile En iyi Yabancı Film dalında Oscar’a aday olan Deniz Gamze Ergüven’in merakla beklenen son filmi, 1992’deki Los Angeles ayaklanmaları sırasında yaşananlara odaklanıyor. Kimsesiz çocuklara koruyucu annelik yapan Millie (Halle Berry); bir yandan onların karınlarını doyururken diğer yandan onları sokaklarda bekleyen şiddetten uzak tutmaya çalışmaktadır. Genç kadının başında uğraşması gereken bir bela daha vardır ki o da huysuz komşusu Obie’dir (Daniel Craig). Birden patlak veren geniş çaplı bir ayaklanmaya Millie’nin çocukları da karışınca, birbirine son derece zıt karakterlere sahip Millie ve Obie, şehrin sokaklarında kaybolan çocukları aramaya başlarlar. Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde gerçekleştiren filmin müziklerinde ise Nick Cave ve Warren Ellis ikilisinin imzası bulunuyor.

 

3- Yol Arkadaşım 2

Yönetmen: Bedran Güzel
Oyuncular: Oğuzhan Koç, Olgun Toker, İbrahim Büyükak, Ezgi Eyüboğlu

Onur (Oğuzhan Koç) ve Şeref (İbrahim Büyükak) bir yıl içinde hem ev hem iş arkadaşı olmuştur. Şeref başarısız bir şekilde Onur’un menajerliğini yapmaktadır. Onur eski işine dönmeye karar verince, Şeref Onur’a bol sürprizli bir turne ayarlar. Henüz haberleri yoktur ama aşk, kahkaha ve macera bu yolculukta yine onları beklemektedir. Hayallerinin peşinden giderken hayatın gerçekleriyle karşılaşacak olan Onur ve Şeref, hedeflerine ulaşabilecek midir? Çok ses getiren ilk filmde olduğu gibi Yol Arkadaşım 2’nin de yönetmen koltuğunda Bedran Güzel, senarist koltuğunda da İbrahim Büyükak oturuyor. Bol kahkaha vaat eden filmin başrollerini ise Oğuzhan Koç, İbrahim Büyükak, Ezgi Eyüboğlu ve Olgun Toker paylaşıyor.

 

4- El Royale’de Zor Zamanlar

Yönetmen: Drew Goddard
Oyuncular: Jon Hamm, Dakota Johnson, Chris Hemsworth

Karanlık geçmişleri olan 7 yabancı farklı yerlerden, farklı hikayelerle yola çıkmışlardır. Sonunda hepsi Tahoe Gölü’ndeki yıkık bir otel olan El Royale otelinde bir araya gelirler. Hepsinin birbirinden sakladıkları ve geçmişe gömmeye çalıştıkları önemli sırları vardır. Bu gece her şeyin sonudur ve onların geçmişleriyle yüzleşip kendilerini kurtarabilmeleri için son bir şansları vardır. Geçmişin acı verici yaralarına rağmen bunu yapabilecekler midir?

 

5- Uzun Kabus

Yönetmen: Sylvain White
Oyuncular: Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair, Joey King

Massachusetts’in küçük bir kasabasında, bir grup arkadaş Slender Man efsanesini çürütmek için bir ritüel gerçekleştirirler. Gruptaki kızlardan biri esrarengiz bir şekilde kaybolunca, onun aslında Slender Man’in son kurbanı olabileceğinden şüphelenirler.

 

 

DAHA FAZLA