Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren 11 film arasından Banu Sıvacı'nın yönettiği ve birçok ödül alan 'Güvercin' filmi öne çıkıyor.

Bu hafta 11 yeni film vizyona girdi.

Sinema Kolektifi'nin sinemaseverler için derlediği 11 yeni film arasından Banu Sıvacı’nın yönettiği ve 37. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma En İyi İlk Film, 37. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma En İyi Özgün Müzik, 2018 Sofya Uluslararası Film Festivali En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi olan “Güvercin” filmi haftanın öne çıkan filmi oluyor.

1- Güvercin

Yönetmen: Banu Sıvacı
Oyuncular: Demet Genç, Michal Elia Kamal, Kemal Burak Alper, Ruhi Sarı

Yusuf, Adana’nın kenar mahallelerinden birinde, ağabeyi ve ablasıyla birlikte yaşayan bir gençtir. Oturdukları evin çatısında, ölen babasından kalan güvercinlerini tutkuyla besleyip eğitmektedir. Yusuf, Maverdi adını verdiği dişi güverciniyle özel bir bağ kurmuştur. Ağabeyi Yusuf’a, çalışması ve para kazanması konusunda baskı yapar. Kuşlarından başka bir dünyayı tanımayan Yusuf, çalışma hayatı ve mahallesinin gerçekleriyle yüzleşir. (Tanıtım bülteninden)

2- İntikam Meleği

Yönetmen: Pierre Morel
Oyuncular: John Ortiz, Jennifer Garner, John Gallagher Jr.

Genç anne Riley, kocası ve kızının vahşice öldürülmesiyle sonuçlanan bir saldırıda yaralanmış ve komaya girmiştir. Kendisine geldikten sonra adaletin sağlanması için çabalayan Riley, sistemin ailesinin katillerini koruduğunu fark eder. Sistemdeki bu yozlaşma Riley’in örnek bir vatandaştan bir şehir gerillasına dönüşmesine neden olur. Bunca zaman çektiği acıdan güç alan ve hayal kırıklığını kişisel motivasyon kaynağına çeviren Riley, durdurulamaz bir güç haline gelmek için yıllarını zihnini, bedenini ve ruhunu eğiterek geçirir. Riley şimdi kendi adaletini sağlamak için yeraltı dünyasından, polisten ve FBI’dan bir adım önde olmalıdır…

3- Radiogram

Yönetmen: Rouzie Hassanova
Oyuncular: Alexander Hadjiangelov, Yana Titova, Alexander Aleksiev

Yıl 1971. Komünist rejim altındaki Bulgaristan’da dini ifadeler ve batı kaynaklı müzik ulusal tehdit kabul edilmektedir; BBC, Deutsche Welle, Özgür Avrupa Radyosu yasaklıdır. Yaşanmış bir hikâyeden esinlenen Radiogram, işte bu dönemde, rock’n’roll delisi küçük oğluna yeni bir radyo almak için 100 kilometre yürüyerek en yakın şehre giden bir babanın hikâyesini anlatır. Kimlik, müziğin gücü ve özgürlük hakkındaki bu sıcak dram, Bulgaristan’ın tam merkezinde, Pomakların yaşadığı Rodop Dağları’nda geçiyor. Radiogram, gerçek hikâyeler, rock’n’roll, Demirperde günleriyle ilgilenenlerin büyük keyif alacağı, “müzik özgürlüktür” ifadesine yeni bir anlam katan sıcak bir film. (Tanıtım bülteninden)

4- Kapımdaki Aşk

Yönetmen: Hallie Meyers-Shyer
Oyuncular: Michael Sheen, Reese Witherspoon, Candice Bergen

Kocasından ayrılan Alice Kinney, iki kızıyla yeni bir başlangıç yapmak için memleketine geri dönmeye karar verir. 40. yaş gününü kutlarken, genç film yapımcıları Harry, George ve Teddy ile tanışır. Alice kısa bir süre evinde kalmalarını kabul eder ancak çok geçmeden sıkıntılar baş gösterir. Alice ve Harry arasında bir aşk filizlenirken, eski kocası elinde valizle ortaya çıkınca işler içinden karmakarışık bir hal alır.

5- Bücür

Yönetmen: Umut Kırca
Oyuncular: Durul Bazan, Seçkin Özdemir, Berat Efe Parlar, Seren Şirince, Taner Barlas

Ultra zeki bir çocuk olan Umut, onuncu yaş gününden önce annesini bulmaya karar vermiştir. Yoğun bilgisayar becerileri sayesinde annesinin izine rastlar ve İstanbul’a gitmenin bir yolunu bulur. Annesini ararken tuhaf bir tesadüf eseri rastladığı Özge ile başlarını büyük bir belaya sokarlar. Kendini nefes nefese bir koşturmacanın içinde bulan Umut, hem annesinin izini sürmeye, hem de Özge Abla ile peşlerine düşen adamları atlatmaya çalışacak.

6- Bırakma Beni

Yönetmen: Aida Begic
Oyuncular: Ahmad Husrom, Motaz Faez Basha, Isa Demlakhi

İsa annesinin ölümünün ardından Şanlıurfa’da Suriyeli çocukların kaldığı bir yetimhaneye gönderilir. Burada Ahmet ve Motaz’la tanışır. Ahmed Suriye’de kaybolan babasına tekrar kavuşacağı ümidi ile yaşamaktadır. Motaz ise yeniden evlenen annesi tarafından yetimhaneye bırakılmıştır. Farklı karakterde olan İsa, Ahmet ve Motaz’ın tek amacı vardır; o da yetimhaneden çıkıp yeni bir hayat kurmak.

7- Cesur Araba

Yönetmen: Yusry Abd Halim

Wheely, yaşadığı şehir olan Gasket City’deki yolun en hızlı taksisidir. Bir gün aldığı bir işi ekspres olarak yetiştirmeye çalışırken İtalyan model “Bella di Monetti”ye çarpar ve o andan itibaren modele sırılsıklam aşık olur. Bella di Monetti’ye aşık olan bir de rakibi vardır: Şehrin araba mafyası lideri Kaiser. Wheely ve en iyi arkadaşı Putt Putt, 18 tekerlekli canavar kamyonun liderliğindeki bir yeraltı araba mafyasıyla yüzleşmek zorunda kalacaktır.

8- Dehşetin Yüzü

Yönetmen: Corin Hardy
Oyuncular: Taissa Farmiga, Jonny Coyne, Bonnie Aarons

Romanya’da şehirden uzak bir manastırda yaşamını sürdüren genç bir rahibe intihar eder, büyülü geçmişi olan bir rahip ve bir acemi, son sözlerinin söylemeden önce olayı araştırmak üzere Vatikan tarafından gönderilirler. Birlikte bu kutsal olmayan sır perdesini kaldırırlar. Sadece kendi hayatlarını değil, inançlarını ve ruhlarını da riske atarak, Korku Seansı’nda ilk defa seyircileri kötü kalpli bir güçle yüzleştiren, yine aynı şeytani form ile yaşam ve şeytani güçler arasında bir manastırda korkunç bir savaş ile karşı karşıya getiriyor.

9- Sorma Neden?

Yönetmen: Tolga Baş
Oyuncular: Derya Şensoy, Toygan Avanoğlu, Yılmaz Gruda, Yiğit Arı, Burak Satıbol

Kimsenin gerçekleşmesini istemediği bir düğün? Ve düğün günü ortadan kaybolan bir damat? Bir düğün ancak bu kadar istenmeyebilir. Gelin beğenmeyen kaynanalar? Eski sevgilisini unutamayan aşıklar? İşgüzar arkadaşlar? Bu romantizmi görmezden gelip borç tahsili derdine düşen mahalle esnafı?

10- Göç Yolu (Elveda Balkanlar)

Yönetmen: Turgut Ural

Oyuncular: Esra Sönmezer, Aysun Güven, Sinan Bengier

Göç Yolu, 1912 yılında, Balkan harbinden sonra baskı zulüm ve soykırıma dayanamayan hasta, yaşlı, yaralı ve çocuklu ailelerin Türkiye’ye gelene kadar yolda yaşadıkları dramı ve ölüm kalım mücadelesini anlatıyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Turgut Ural’ın üstlendiği Göç Yolu filminin oyuncu kadrosunda Ahmet Yenilmez, Aysun Güven, Sinan Bengier, İzzet Çivril, İskender Bağcılar, Ercüment Fidan, Esra Sönmezer, Hülya Diken gibi isimler yer alıyor.

11- Nezih Bir Film

Yönetmen: Ayhan Özen

Oyuncular: Deniz Barut, Ahmet İlker Okumuş, Mehmet Ali Karakuş

Nezih Bir Film, başlarını derde sokan Nezih ve Kasım’ın hikayesini anlatıyor. Beceriksiz bir adam olan Nezih, hayatı boyunca bir baltaya sap olamamıştır. Uzun süre nalburluk yapan Nezih, hayallerinin peşinden gitmeye karar verir ve işi bırakır. Nezih, kendisi gibi ezik bir karaktere sahip olan Kasım ile birlikte inşaat şirketi kurar. Birçok ihaleye giren ancak Nezih’in davranışları sonucu eli boş bir şekilde ofise dönen ikiliyi kötü bir sürpriz bekler.

Ofislerini basan Cemil Nezih ve Kasım’ı rahatsız etmeye başlar. Cemil’den kurtulmanın yolunu arayan Nezih, İstanbul’un en büyük mafyası olan Keçi Sait’in yakını oldukları yalanını söyleyerek Cemil’i korkutmaya çalışır. Ama bilmediği şey ise Cemil’in Keçi Sait’in kardeşi olduğudur. Başlarına ne tür bir bela açtıklarının farkında olmayan ikili kendilerini tehlikeli bir maceranın içerisinde bulur. Yönetmen koltuğunda Ayhan Özen’in oturduğu filmin senaryosunu Ahmet İlker Okumuş kaleme alıyor. Komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda Deniz Barut, Ahmet İlker Okumuş, Mehmet Ali Karakuş, Mehmet Uslu, Müge Boz gibi isimler yer alıyor.

 

DAHA FAZLA