Bu hafta vizyona giren 7 film

Bu hafta vizyona giren 7 film

Sinema Kolektifi tarafından hazırlanan ve bu hafta (7 Eylül-14 Eylül) vizyona giren 7 filmin yer aldığı derlemeyi okurlarımıza sunuyoruz.

1-Transit

Yönetmen: Christian Petzold

Oyuncular: Godehard Giese, Franz Rogowski, Paula Beer

Anna Seghers’in 1942 tarihli romanından uyarlanan filmde Nazi işgalinden kaçan Georg adında bir adam, elinde evrakları bulunan, ölmüş bir yazarın kimliğini üstlenir. Georg Marsilya’dan gemiye binebilmek için beklerken kendi gibi birçok mülteciyle tanışır; ama gizemli Marie ile tanışınca planları değişir. Christian Petzold, tarihten ödünç aldığı bir hikâyeyi günümüz Marsilya’sında çekerek hem 75 yılda çok az şeyin değiştiğini vurguluyor hem de göçmenlik ve arada kalmışlığa dair sinemasal bir tartışma alanı açıyor.

2-Alfa Kurt

Yönetmen: Albert Hughes

Oyuncular: Leonor Varela , Kodi Smit-McPhee, Natassia Malthe

Avrupa’da 20.000 yıl öncesi. Kabilesinin önde gelenleriyle ilk avına çıkan genç bir adam yaralanır ve ölüme terk edilir. Kendine geldiğinde yalnızdır ve vücudunda kırıklar vardır. Acımasız vahşi doğada hayatta kalmayı öğrenmek zorundadır. Sürüsünden ayrı düşmüş bir kurt ile birbirlerine güvenmeyi öğrenmelidirler. Sayısız tehlike atlatarak, kış gelmeden evin yolunu bulabilmek için adam ve kurt alışılmadık bir dostluk kurarlar.

3-Komplo

Yönetmen: Per Fly

Oyuncular: Theo James, Belçim Bilgin, Ben Kingsley

Hayatı boyunca diplomat olmak istemiş olan Michael’ın hayali, dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek ve ülkeler arasındaki barışı güçlendirmektir. Birleşmiş Milletler‘in, Oil For Food (Gıda İçin Petrol) Programı’na bağış topladığı görevinde, programın başındaki akıl hocası Pasha, programı yakından gözlemlemesi için Michael’ı Irak’a getirir. Görünüşte yardımsever görünen bu kampanyanın altındaki yolsuzlukları fark eden Michael, bu komploya nasıl yaklaşacağını ve adaleti nasıl sağlayacağını çözmek zorunda kalacaktır.

4-Keloğlan

Yönetmen: Süleyman Mert Özdemir

Oyuncular: Asuman Dabak, Yağmur Ün, Atilla Doğukan Türkyılmaz, Yakup Yavru, Kaya Akkaya

Hayalperest karakterimiz Emir’in işinden kovulduğu günün akşamında yazmaya başladığı Keloğlan hikâyesi bütün hayatını değiştirecektir. Sabah uyandığında yanı başında bulduğu, Keloğlan, Emir’i hiç beklemediği bir maceranın içine sürükleyecek. Güzeller güzeli Cankız’ın yardım çağrısı ile başlayan Keloğlan’ın maceraları; kahramanımızı, hayvanların soyunu tüketmeye çalışan Tijen ve avcı ordusunun karşısına çıkarır.

5-Arı Maya 2: Bal Oyunları

Yönetmen: Sergio Delfino, Noel Cleary

Tatlı, meraklı ve maceracı Arı Maya, Buzztropolis Kraliçe’sine herkesin içinde itiraz edip utandırınca, kovanını kurtarmak için uyumsuz böceklerden oluşan bir takımla Bal Oyunları’na katılmak zorunda kalır. Yarışı kaybederse, kovanın bütün kış için hazırladığı tüm balı Kraliçe’ye vermek zorundadırlar. En iyi dostu tembel ve çekingen Willy, şapşal karıncalar Arnie ile Barney ve bilge çekirge Flip’in desteğiyle bakalım Arı Maya, bu uyumsuz takımı toparlayıp, rekabetçi Violet ve arkadaşlarına karşı yarışı kazanıp, kovanını balı vermekten kurtarabilecek midir?

6-Baba Nerdesin Kayboldum

Yönetmen: Ahmet Karaman

Oyuncular: Bestemsu Özdemir, Baran Akbulut, Yiğit Kirazcı, Yıldız Çağrı Atiksoy

Aşkın, uzun süredir çalıştığı sinema sektöründe hayallerini bulamamış, babasının ölümüyle memleketine geri dönmüştür. Kendisini, yıllar önce reddettiği hayatın tam ortasında bulmuştur. Her şey sabitlenmiş gibidir. Bir babanın gidişi midir yıkım? Hayalleri kaybolan bir nesil, değiştirmek istedikleri bir dünyada neden kendine bir yer arar Alışılmış düzeni bozmamak için oynanan oyunlar, tekrarlanıp gider. Bir kadının sevgisi; zamanı geri almaya ve zihinsel çelişki içinde olan bir adama doğru çıkışı bulmaya yardımcı olur mu? Gerçeklerden niye utanılır, sakladığımız için mi? Aşkın; giderek daralan çemberin içinde, ailesi, dostu Ali ve onu değiştirmeyi kendisine görev edinmiş Oya arasında yeni bir hayat kurabilecek mi?

7-Zifir-i Azap

Yönetmen: Haydar Işık

Oyuncular: Ümit Acar, Burhan Çelik, Ayberk Yılmaz

Zifir-i Azap, kısa yoldan para kazanmak için arkadaşları ile define aramaya giden Hakan’ın yaşadığı korkunç olayları konu ediyor. Hakan, zengin olmanın hayali ile yaşayan hırslı bir adamdır. Kısa yoldan para bulmanın derdine düşen Hakan, bunun için her şeyi yapmaya göze alır. Para kazanma hırsı yüzünden adeta gözü dönmüş olan Hakan farkında olmadan arkadaşlarını da etkiler. Hakan, arkadaşlarını da yanına alarak define bulmak için bilmedikleri bir sona doğru yola koyulur. Çıktıkları bu yolculuk onların hayatının alt üst eder. Boyabat Kalesi’ne varan yolculukları ölümün soğuk yüzü ile karşı karşıya kalmalarına neden olur. Aklın sınırlarını zorlayan yolculukları bin yılı aşkın süredir toprağın altında bekleyen tılsımlı bir gömüye varır. Ancak bu lanetli keşif Hakan’ın umduğu gibi onu zengin edip hayatını kurtarmayacak, hayatını kara ve korkunç bir kabusa çevirecektir.
Korku ve gerilim türündeki “Zifir-i Azap” filminin yönetmen koltuğunda Haydar Işık oturuyor. Yapımı 11 K Film’e ait olan filmin senaryosunu ise Özlem Bölükbaşı kaleme alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ümit Acar, Burhan Çelik, Ayberk Yılmaz, Ömer Konakçı, Mehmet Aydoğmuş, Ömer Baran gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: sinemakolektifi.org

DAHA FAZLA