Bu Hafta Vizyona Giren 7 Film

Bu Hafta Vizyona Giren 7 Film

Sinema Kolektifi tarafından hazırlanan ve bu hafta (31 Ağustos-7 Eylül) vizyona giren 7 filmin yer aldığı derlemeyi okurlarımıza sunuyoruz.

1-Upgrade

Yönetmen: Leigh Whannell

Oyuncular: Rosco Campbell, Richard Anastasios, Logan Marshall-Green

Korkunç bir soygun esnasında karısını kaybeden ve felç kalan Grey Trace’e, yeni buluşları olan bir milyarder tarafından vücudunu ?geliştirmek? üzere deneysel bir tedavi önerilir. STEM denilen bir yapay zeka implantasyonuyla gerçekleşen tedavi, Grey’e daha önce deneyimlediklerinin dışında fiziksel beceriler kazandırırken, karısını öldüren ve kendisini ölüme terk edenlere karşı acımasız bir intikam duygusuyla hareket etmesine neden olur.

2-Şafaktan Önce

Yönetmen: Jean-Stéphane Sauvaire

Oyuncular: Panya Yimmumphai, Pornchanok Mabklang, Joe Cole

Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, Tayland’ın en ünlü hapishanelerinden birinde üç yıl hapis yatan İngiliz boksör Billy Moore’un hayatı anlatılıyor. Hapishane içerisindeki çete savaşları ve uyuşturucu ile mücadele eden Moore, hapishane müdüründen muay thai boks turnuvalarına katılabileceğini öğrenir. Aldığı haber hayata yeniden tutunmasını sağlar. Özgürlüğüne kavuşmak için tek şansının dövüşmek olduğuna düşünen Moore, bir dövüşten başka bir dövüşe savrulacağı bir maceraya atılır.

3-Çatışma (Vizyon Tarihi: 30 Ağustos)

Yönetmen: Brian A. Miller

Oyuncular: Frank Grillo, Bruce Willis, Johnathon Schaech

Müdür olarak çalıştığı bankada gerçekleşen bir soygunda, yakın bir arkadaşını kaybeden Jacob (Frank Grillo) olayı bir türlü unutamaz. Eski bir polis olan komşusu James (Bruce Willis) ile güçlerini birleştirerek saldırganı yakalamak ve ondan intikam almak için harekete geçer. İkili, soyguncunun sonraki adımlarını bulmaya çalışsa da deneyimli suçlu Gabriel (Johnathon Schaech) onlardan daima bir adım önde olmayı başarır. Gabriel, peşine düşen Jacob’ın eşini (Olivia Culpo) ve kızını kaçırdığında ise olaylar tamamen farklı bir noktaya gelir ve üç karakter için de kırılma noktaları yaşanmaya başlamıştır.

4-Kıskanç

Yönetmen: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos

Oyuncular: Karin Viard, Anne Dorval, Dara Tombroff

Orta yaşlı, boşanmış bir üniversite profesörü ve sevecen bir kadın olan Nathalie, ona yakın olan herkesi önüne geçilmez bir şekilde kıskanmaya başlar. En iyi arkadaşı, yeni meslektaşı, eski kocası… Herkes kendini tuhaf davranışlar içerisinde bulur. 18 yaşındaki güzel kızı Mathilde’i bile! Alaycı doğası ve çatışan duygularıyla Nathalie, bu beklenmedik orta yaş krizi boyunca komik, dokunaklı ve patavatsız bir şekilde davranır.

5-Gürbüz: Hadi Allah’a Emanet (Vizyon Tarihi: 30 Ağustos)

Yönetmen: Orhan Erkal

Oyuncular: Emre Mutlu, Ayhan Taş, Gökhan Yıkılkan, Hakan Bulut, Şafak Sezer

Gürbüz (Emre Mutlu) bir pizza restoranında motokuryelik yapmaktadır. Gürbüz uzatmalı sözlüsüyle evlenmeye ve çalıştığı pizza dükkanının müdürü olmayı hayal etmektedir. Gürbüz sözlüsü Aylin’in (Arzu Oruç) kıskançlıklarından bunalmıştır. En yakın arkadaşı Ferhat (Hakan Bulut) Gürbüz’e bir öneride bulunur. Gürbüz bütün gün yaptıklarını, sipariş teslimlerini cep telefonuyla kaydedip Aylin’e gönderecek; böylece Aylin de Gürbüz’ün neler çektiğini anlayacak ve kıskançlıklarına bir son verecektir. Ancak Gürbüz ilk siparişinde bir cinayet anını kaydeder cep telefonuna. Hemen oradan kaçar fakat farkedilmiştir. En yakın arkadaşı Ferhat ile birlikte bu beladan nasıl kurtulacaklarını düşünürken bir yandan da amansız ve komik bir kovalamacanın içine düşerler. Peşlerine, galeri sahibi Hamit (Şafak Sezer) ve iç güveysi damat Aykut Fişek’i de (Gökhan Yıkılkan) takan ikilinin başı beladan kurtulmaz.

6-Dışarıda

Yönetmen: Quinn Lasher

Oyuncular: Yvonne Strahovski, Justin Bruening, Abigail Pniowsky

Ormanın ortasındaki göl evinde tatil yapan bir anne ve iki kız çocuğu, kim olduğunu bilmedikleri bir psikopat tarafından tasarlanan korkunç tuzağa düştükten sonra bu kabustan kurtulmak ve hayatta kalmak için savaşmak zorundadır.

7-İtalyan Usulü Aşk

Yönetmen: Donald Petrie

Oyuncular: Alyssa Milano, Emma Roberts, Hayden Christensen

Küçük Italya’da aileden kalma gizli tarifleriyle restoran işleten iki yakın arkadaş Sal ve Vince’in arası bilinmeyen bir nedenden dolayı yıllar önce bozulmuştur. O günden sonra Küçük Italya bir daha hiç aynı olmamış Pizza Napoli Vince’in Pizzası-En İyisi ve Sal’ın Pizzası-Daha İyisi olarak ikiye bölünmüştür. Şimdi artık aradan yıllar geçmiştir ancak ikili hâlâ birbirlerini sabote etmeye devam etmektedir. Ancak sanıldığı gibi ailenin her üyesi birbiriyle savaş halinde değildir. Sal’in Londra’da şef olan kızı Nikki ve Vince’in oğlu Leo’nun masum çocukluk aşkları Nikki’nin Küçük İtalya’ya geri dönmesiyle yeniden alevlenmiştir. Eşleri Dora ve Amelia hâlâ gizliden gizliye birbirlerinin en yakın arkadaşı olmaya devam etmektedir. Yetmezmiş gibi Sal’in annesi Franca ve Vince’in babası Carlo evlenmeye karar vermiştir. Bu şok haber kısa sürede Nikki ve Leo’nun aşkının da açığa çıkmasına neden olur. Küçük Italya bu iki aile için artık gerçekten çok küçüktür. Birisinin gitmesi gerekmektedir Peki ama kimin? Pizza fırınları yanar ve en iyi pizzayı pişirmek için amansız bir yarış başlar. Nikki ve Leo’nun aşkları bu amansız yarışın kurbanı mı yoksa kazananı mı olacaktır?

Kaynak: sinemakolektifi.com

DAHA FAZLA