Bu hafta vizyona giren 6 yeni film

Bu hafta vizyona giren 6 yeni film

Bu hafta vizyona giren 6 yeni filmi Sinema Kolektifi sizler için derledi.

6 yeni film vizyona girerken; Berlin’de Altın Ayı için yarışan “Muhtemel Aşk”, Onur Ünlü’nün son filmi “Put Şeylere” ve Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan “Yaz” haftanın dikkat çeken yapımları oldu.

1-MUHTEMEL AŞK

Yönetmen: Thomas Stuber
Oyuncular: Peter Kurth, Franz Rogowski, Sandra Hüller

Berlin’de Altın Ayı için yarışan, festivalden ödüllerle ayrılan Muhtemel Aşk, Alman Film Ödülleri’nde Franz Rogowski’ye En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı. Ona eşlik eden isim ise geçen yıl Cannes’a damgasını vuran Toni Erdmann filminden tanıdığımız Sandra Hüller. Bir süpermarketin rafları arasında geçen modern çağ aşk hikayesi anlatan Muhtemel Aşk, müzikleriyle de dikkat çekiyor. Geçmişinden uzaklaşmaya çalışan Christian, bir toptan markette işe başlar. Bu yepyeni ortama sessizce uyum sağlamaya çalışırken sadece işine bakar ve kısa sürede sorumluluklarına ve mesai arkadaşlarına ayak uydurmayı başarır. Marketin uzun koridorları ve büyük rafları arasında insan kendini yalnız hissetse de Christian bu durumdan mutludur aslında- ta ki şeker reyonunda çalışan Marion ile tanışana kadar.

2-PUT ŞEYLERE

Yönetmen: Onur Ünlü
Oyuncular: Erkan Kolçak Köstendil, Öner Erkan, Elit İşcan, Türkü Turan, Öykü Karayel

İstanbul’un Cihangir semtinde yaşayan bir grup sanatçının zaten yeterince karmaşık olan ilişkileri, hayatlarına giren bir el kamerası nedeniyle iyice garip bir hal alır. Tüm kadınların âşık olduğu narsist bir yönetmen, birbirlerine kabloyla bağlı iki ev arkadaşı, aynı zamanda morg olan bir tiyatro sahnesi, ölüleri dirilten bir hemşire ve ekibin bazen sağ bazen sol, bazen de iki kolu olmayan torbacısı; Onur Ünlü’nün zaman ve mekânla oynadığı deneysel anlatısının kahramanlarıdır. Söz konusu kamera kimisi için iyi bir fırsatken kiminin sonunu getirecektir.

3-YAZ

Yönetmen: Kirill Serebrennikov

Oyuncular: Teo Yoo, Roman Bilyk, Irina Starshenbaum

Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan LETO, 1980’ler Leningrad’ında bir yaz günü başlıyor ve Sovyetler Birliği’nde rock’n’roll’un kaderini değiştiren kahramanları mercek altına alıyor. Genç müzisyen Viktor, Sovyet müzik tarihinin en popüler gruplarından “Kino”yu kurmanın arifesindedir. Iggy Pop, Talking Heads, Lou Reed, Led Zeppelin, David Bowie’nin ülkede elden ele dolaşan kaçak plakları, rock’n’roll ve blues kültürünün yaygınlaştığının, “Perestroyka”nın yaklaştığının habercisidir. Viktor’un yolu, ülkenin en iyi şarkı yazarlarından, Zoopark grubunun lideri Mike Naumenko ile kesişir. Mike, güzel eşi Natacha ve Victor arasında, şüpheyle dolu bir devrin en umutsuz günlerinde, müzikle yoğrulmuş ve dönemin ruhunu iliklerimize kadar hissettiren bir aşk üçgeni doğacaktır. Rusya’da ev hapsinde tutulan yönetmen Kirill Serebrennikov’un son filmi “YAZ / LETO”, The Guardian’ın belirttiği gibi “geçmişe yazılan baştan çıkarıcı bir aşk mektubu”.

4-BİZİ HATIRLA

Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Altan Erkekli, Tolga Tekin, Sumru Yavrucuk, Özge Özberk, Binnur Kaya

Kaan binbir emek ve zorlukla çalışma hayatında yükselmiş, başarılı bir iş kariyerine sahip olmuştur. Eşi, iki çocuğu ve işiyle ilgilenirken, bir sahil şehrinde yaşayan babası Eşref’i ise biraz ihmal etmiştir. Ancak günün birinde babasının geçirdiği rahatsızlık, onu babasının yanına gitmeye zorlar, ancak yoğun işlerinden ötürü babasını İstanbul’a, evine getirmeyi tercih eder. Son derece iyi niyetli ve iyi kalpli bir insan olan Eşref Bey, burada yük olduğunu hissedince geri dönmek ister. İçindeki bulundukları güç durum, özellikle Kaan için zor kararlar almayı ve sıkı bir vicdan muhasebesini gerektirecektir.

5-DELİLER FATİH'İN FERMANI

Yönetmen: Osman Kaya
Oyuncular: Yetkin Dikinciler, Cem Uçan, İsmail Filiz, Erkan Petekkaya, Nur Fettahoğlu

15. yüzyılın ortalarında, Fatih Sultan Mehmet’in, Eflak Voyvodalığına bizzat tayin ettiği Vlad Tepeş, görevinin ilk yıllarında Osmanlı’ya sadık kalsa da, sonraları bölge halklarına karşı korkunç zalimlikler yapmaya başlar. Fatih Sultan Mehmet, hangi dinden, hangi milletten olursa olsun, insanlara yapılan bu zulme sessiz kalmayacaktır. Önce elçisiyle bir uyarı yollar. Vlad, elçinin sarığını kafasına çiviletip İstanbul’a gönderince Osmanlı Hakanı için sabır taşar, artık Vlad’ın bu zalimliklerine bir son verme vakti gelmiştir. Fatih, bu zulmün, tez elden bitirilmesi için Baba Sultan’a emir verir. Baba Sultan, Deliler Birliği’nin içindeki korkusuz yiğitlerden yedisini, gözü kulağı olan Kuman’la birlikte, Vlad’ın hüküm sürdüğü Targoviçte’ye gönderir. Bu yedi kahraman; Gökkurt, Aşkar, Mübariz, Çebi, Suskun, Kongar ve Adsız’dır. Deliler, Vlad’ın çetelerinden gizlenerek Vlad’a ulaşmak yerine, doğrudan çetecilerin üzerine giderek, binlerce mazlumun intikamını teker teker almaya kararlıdır. Yolun sonunda ise, tarihe Kazıklı Voyvoda olarak geçen Vlad Tepeş ve ordusu vardır.

6-GRİNÇ

Yönetmen: Scott Mosier, Yarrow Cheney

Bir mağarada, sadece sadık köpeği Max’la yalnız bir hayat süren Grinç, Who köyündeki komşularını sadece yiyeceği bittiği zaman görür. Her yıl Noel’de daha büyük, daha parlak ve daha gürültülü kutlamalarla huzurlu yalnızlığını bozmaktadır komşuları. Who sakinleri, bu yıl Noel’i üç kat daha büyük bir kutlamayla karşılayacaklarını ilan ettiklerinde Grinç, kendisi için biraz huzura ve sessizliğe kavuşmanın tek bir yolu olduğunu fark eder; Noel’i çalmak zorundadır. Bunun için de Noel gecesinde Noel Baba kılığına girmeye karar verir ve hatta işleri kızağını çekmesi için bezgin, uyumsuz bir geyiği kapana kıstıracak kadar ileri götürür. Bu arada Who köyünde bayram neşesiyle coşan Cindy Lou adındaki küçük bir kız, çok çalışan bekar annesine teşekkür edebilmek amacıyla Noel Baba’yı Noel gecesi ziyaretlerinde yakalama planları yapar. Fakat Noel yaklaşırken iyi niyetli planı Grinç’in kötülük dolu planıyla çakışma tehdidi altındadır. Acaba Cindy Lou, Noel Baba’yla nihayet tanışma amacına ulaşacak mı? Yoksa Grinç, Who’luların Noel neşesini sonsuza dek susturmak konusunda başarılı mı olacak?

Kaynak: Sinema Kolektifi için tıklayınız

DAHA FAZLA