Bu Hafta Vizyona Giren 12 Film

Bu Hafta Vizyona Giren 12 Film

Sinema Kolektifi tarafından hazırlanan ve bu hafta (17-24 Ağustos) vizyona giren 12 filmin yer aldığı derlemeyi okurlarımıza sunuyoruz.


1-Köpek Dişi

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Angeliki Papoulia, Michele Valley, Christos Stergioglou

Yorgos Lanthimos’un prömiyeri 2009 yılında Toronto Film Festivali’nde gerçekleşen ve Yunanistan’ın En İyi Yabancı Dilde Film dalında Oscar adaylığına layık görülen filmi Köpek Dişi (Kynodontas); anne ve babalarının sıkı gözetimi altında, dış dünyayla bağlantısı koparılarak bir evde yaşamaya zorlanan ergenlik çağındaki üç kardeşin, ebeveynlerinin kurduğu bu düzen içerisindeki yaşantısını ele alıyor.

2-Beyaz Diş

Yönetmen: Alexandre Espigares

Yarı köpek bir anne ile altına hücum yıllarında gizemli bir şekilde ortadan kaybolan kurt bir babanın yavrusu olarak dünyaya gelen Beyaz Diş doğduğu günden beri diğerlerinden farklı olduğu için hep bu farklılıklarının gölgesinde kalmıştır. Film, Beyaz Diş’in hem kendi cinsi ile hem de insanlıkla verdiği savaşı gözler önüne seriyor.

3-İnanılmaz Aile 2 (Vizyon Tarihi: 22 Ağustos 2018)

Yönetmen: Brad Bird

Oyuncular: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell

İnanılmaz Aile 2, süper güçlere sahip olan bir ailenin atıldığı maceraları konu ediyor. Süper güçlere sahip aile suçla savaşmaya devam ederken, süper kahramanların yasal olmaması sıkıntı yaratmaktadır. Ancak bu konudaki umut ışığı, ailenin Elastigirl lakaplı annesi Helen’dır. Helen süper kahramanların önemini kanıtlamak üzere dünyayı kurtarmakla meşgulken, evdeki işleyiş, Violet ve Dash ile birlikte evde kalan Bob’un sorumluluğundadır. Küçük Jack-Jack’in de süper güçlerinin olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, evin kontrolünü sağlamak iyice zorlaşır. Ancak yeni bir kötü dahinin incelikli planı dünyayı tehdit etmeye başlayınca, aile ve Frozone yeniden birlikte çalışmanın bir yolunu bulmalı ve tehditi savuşturmayı başarmalıdır.

4-Adalet 2 (Vizyon Tarihi: 22 Ağustos 2018)

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Denzel Washington, Pedro Pascal, Bill Pullman

Adalet / The Equalizer 2’de Robert McCall geçmişin izleriyle boğuşmaktadır. CIA’in gizli operasyon gücündeyken adaleti sağlayabilmenin huzurunu kaybetmiş olan McCall, hala ruhundaki boşlukları doldurmaya çalışmakta ve bir yol aramaktadır. Umutsuz durumdaki adalet arayıcılarına yardım eden ve haksızlıkları düzeltmek için mücadele veren McCall, günün birinde eski arkadaşı Susan Plummer’dan kötü haberler alır. Şimdi McCall bildiği en iyi şeyi yapmalı, kendi adaletini kendi sağlamalıdır.

5-Karanlıkta

Yönetmen: Anthony Byrne

Oyuncular: Natalie Dormer, Emily Ratajkowski, Ed Skrein

Görme engelli bir piyanist olan Sofia’nın hayatı, üst komşusu Veronique’nin şüpheli bir cinayete kurban gitmesiyle altüst olur. Olayın sorumluları, cinayetin tek tanığı olan genç kadının peşine düşerler. Sofia kendini bir anda acımasız bir suç örgütünün hedefi haline gelmiş halde bulur. Gizli ajanlar, suç ve şantajla örülü yeraltı dünyasında cinayetin perde arkasını çözmeye çalışırken Sofia’nın yolu, Veronique’nin eski bir savaş suçlusu olan babasıyla kesişecektir.

6-Benim Adım Osssman

Yönetmen: Sedat Kapurtu

Oyuncular: Metin Yıldız, Sedat Kapurtu, Yıldız Tilbe, Cengiz Kurtoğlu, Ateş Fatih Uçan

Köşe yazarı olmak için köyünden İzmit’e gelen Osman, köşe yazarı olmak yerine gazete dağıtıcı olmuştur. Tek hayali bir gün yazarlık yapmak olan Osman, mahallesinde sevimli ve naif bir hayat yaşamaktadır, ta ki Osman’ın kuzeni Fiko ve yanında getirdiği Dursun gelene kadar. Onların gelmesiyle başı bir türlü beladan çıkmayan Osman ve etrafındakilerin trajikomik ve bir o kadar da kekeme hikâyesi anlatılmaktadır.

7-Milyonluk Kuş

Yönetmen: Hayal Aslanzade

Oyuncular: Gökçe Özyol, Musviq Şahverdiyev, Dilara Aliyeva, Mehtap Bayri, Ufuk Özkan

Lüks otellerin birinde şoför olarak çalışan Hakkı, kendisine verilen son görevi başarıyla sonuçlandırıp gelecek hafta terfi ettirilme niyetindedir. Hakkı, yurt dışından özel davet edilmiş bir mimarı karşılamak için havaalanına gittiğinde, polis tarafından aranmakta olan bir kuş hırsızını mimar sanarak yanlışlıkla arabasına alır. Böylelikle restorasyonu tamamlanmak üzere olan tarihi bir heykel, yanlışlıkla kuş hırsızına emanet edilmiş olur. Hakkı, bu andan itibaren dominant ve sabırsız eşi Sevda, oteldeki amansız rakibi Bayram ve tarihi heykele zarar vermiş olan ‘davetsiz’ misafiriyle baş etmek ve kontrolden çıkmış olan işleri rayına oturtmak zorundadır.

8-Sevginin Gücü

Yönetmen: Kabir Khan

Oyuncular: Nawazuddin Siddiqui, Salman Khan, Harshaali Malhotra

Pakistanlı Müslüman bir kız olan 5 yaşındaki Shahida, doğuştan konuşamıyordur. Annesi bir ümitle tedavi olması için onu Hindistan’a götürmeye karar verir. Ancak onca fedakarlıklarla çıktıkları bu yolculukta Shahida, uyuyan annesinden habersiz bir kuzu görünce trenden iner. Tren hareket edince küçük Shahida sesini duyuramaz ve bir başına oracıkta kalır. Bilmediği topraklarda ailesinden uzak kalan küçük kızın yolu, Bajrangi (Salman Khan) adlı iyi kalpli bir adamla kesişir. Ancak Bajrangi ona yardım etmeye çalışsa da konuşamayan kızın ne adını ne de evinin yolunu öğrenebilir. O sırada Bajrangi de sevdiği kadınla evlenmeye çalışmaktadır. Gelinin babası, Bajrangi’ye kendini kanıtlaması ve ev alması için belirli bir süre vermiştir. Ancak Bajrangi, bu çaresiz küçük kızı tek başına bırakamaz. Kaderin bir araya getirdiği bu ikili Shahida’nın ailesini ararken engellerle dolu ve sonunu bilmedikleri bir yola çıkarlar.

9-Yarım ile Yamalak

Yönetmen: Kubilay Yılmaz

Oyuncular: Şevki Özcan, Selahattin Çakır, Adem Eraydın, Fatih Doğan, Gülnihal Demir

Hayri ile Erol çok yakın iki arkadaştır. Hayri düzgün Erol ise tam bir vurdumduymaz, yalancı, sahtekâr ve en kısa yoldan parayı bulup kızlarla yemeye çalışan biridir. Hayri kirayı ödemediği için evinden kovulur; Erol’a yamanır ve macera başlar. Erol hem iş bakıp hem de Hayri’yi idare etmeye çalışırken karşına Leyla çıkar. Bir mafya babasının yeğeni olan Leyla’ya yıldırım aşkıyla tutulur. Dolayısıyla Hayri ile Erol’un başı mafyayla derde girer.

10-Siccin 5

Yönetmen: Alper Mestçi

Oyuncular: Ece Koroğlu, Özgür Hacıer, Ece Edibe Baykal, Rüya Önal, Merve Ateş

Değişik görünümü ve tuhaf davranışlarıyla dikkat çeken Hale; annesi, akli dengesi bozuk babaannesi ve halası Azra’yla Nevşehir’de tarihi ve ürkütücü bir evde yaşamaktadır. 12 yaşındaki Hale’nin babası daha o doğmadan ortadan kaybolmuş ve bir daha hiç görülmemiştir. Hale bir gece korkunç bir kabus görür; hiç görmediği babası onu eski ve tekinsiz bir eve çağırmaktadır. Bu ev yıllar önce yasak bir ayinin yapıldığı Karain Köyü’ndeki dedesinin eski evidir. Bu kabustan sonra Hale’de bir takım akıl almaz değişimler başlar. Hale’nin bu ürkütücü değişiminden en çok zarar görenler ise Azra ve Azra’nın erkek arkadaşı Selim olur.

11-Cin Çıkarması

Yönetmen: Mümtaz Yıldırımlar

Oyuncular: Maria Figgins, Adrian Annis, Petra Bryant

On bir yaşındaki masum otizmli Hannah, maalesef sevgili ikiz kız kardeşi Angel’ın ölümünden sonra dayanılmaz bir hüzün ve kaybı yaşamıştır. Bu koşullar altında, hâlâ kayıplarıyla ve kötü muamele gören ebeveynleriyle aynı çatı altında yaşamakta olan Hannah, yeni yatılı okuluna yeni bir başlangıç yapacak gibi görünse de, kötü muamele ve yabancılaşma orada onu bekler.

12-İki Kafadar

Yönetmen: Victor Azeev

Bobi düzenli bir hayat sürmeyi seven bir kunduzdur. Hayatı kontrolü altında rutin bir şekilde ilerlemektedir. Ta ki bir gece Max ile tanışana kadar. Max macera tutkunu olan bir kedidir. Max, bir gece gökyüzünde bir cisim keşfeder ve kısa süreden bunun bir uzay gemisi olduğunu anlar. Uzaylılar dünyalarına gelmiştir. Bob ve Max’in artık önemli bir görevi vardır; uzaylıları gezegenlerini göndermek. Fakat bu sandıkları kadar kolay olmayacaktır. İkili bu zorlu görevde ormandaki diğer arkadaşlarında da yardım alarak büyük bir maceraya atılır.

Victor Azeev’in yönetmen koltuğunda oturduğu animasyon türündeki filmin senarist koltuğunda Vasiliy Rovenskiy oturuyor.

Kaynak: http://sinemakolektifi.com

DAHA FAZLA