Bu hafta vizyona giren 11 film

Bu hafta vizyona giren 11 film

Sinema Kolektifi tarafından hazırlanan 'Vizyonda Bu hafta' (28 Eylül-5 Ekim) seçkisini okuyucularımıza sunuyoruz...


1-Karanlıkla Karşı Karşıya

Yönetmen: Spike Lee
Oyuncular: Alec Baldwin, Adam Driver, Laura Harrier

1970’lerin ilk yılları ırkçılıkla ilgili sivil haklar konusunda büyük karmaşaların yaşandığı dönemlerdir. Ron Stallworth, Colorado Springs Polis Merkezi’nde çalışan ilk Afrikalı-Amerikalı olur. Bu görev merkezde şüpheyle karşılanır ve ekip içerisinde karşıtlık yaratır. Korkusuz Stallworth ise, toplulukta bir fark yaratmaya ve kendini kabul ettirmeye karar verir. Cesur bir şekilde çok tehlikeli bir göreve soyunur: Ku Klux Klan’ın içine sızarak onlarla yüzleşmek. Aşırı ırkçı biri gibi davranan Stallworth, grupla iletişime geçer ve sonunda toplantılarına davet edilir. Aynı zamanda Stallworth, Klan’ın büyük kurucusu David Duke ile de ilişki kurar ve Beyaz Amerika’nın yükselişine kendini adadığı için onun övgüsün alır. Bu kapalı soruşturma gittikçe karmaşıklaşırken, yüz yüze toplantılarda Stallworth’un kimliğine bürünen iş arkadaşı Flip Zimmerman, ölümcül bir komployla ilgili bilgilere ulaşır. Stallworth ve Zimmerman gerçek amacı şiddeti genele yaymak olan bu oluşumu sona erdirmek için birlikte çalışacaktır.

2-Halef

Yönetmen: Murat Düzgünoğlu
Oyuncular: Baran Şükrü Babacan, Güler Ökten, Muhammed Uzuner

Portakal hasadı için Adana’ya, annesinin yanına gelen Mahir, karşısında beklemediği bir misafir bulur: Yıllar önce bir kaza sonucu ölen abisinin reenkarnasyonu olduğunu iddia eden Halef. Uzak durmaya çalışsa da, farklı vesilelerle bir araya gelmek zorunda kaldığı Halef’in çocukluk yıllarına dair anlattıkları, Mahir’in kafasını karıştıracaktır. Hayvanların bile yeniden dünyaya gelmiş̧ insanlar olduğuna inanılan, tavaf edilen dergâhlar, şifalı taşlar ve muskalarla örülü bu mistik dünyada, hayata rasyonel bakan Mahir’in mistisizme, mistik bakan Halef’inse şüpheciliğe kaymasıyla yalpalayan ve kerterizlerini yitiren iki kardeşin öyküsü, her şeyin başladığı yerde bitecektir.

3-Gece Dünyayı Yuttuğunda

Yönetmen: Dominique Rocher (II)
Oyuncular: Anders Danielsen Lie, Golshifteh Farahani, Denis Lavant

Daha bir gece önce çılgın bir partinin döndüğü bir dairede uyanan Sam’in şimdi kalkıp gerçekle yüzleşmesi gerekmektedir: Etrafında kimse kalmamıştır ve Paris sokaklarında hareket eden tek şey yaşayan ölülerdir. Korku ve panik içerisindeki Sam, kendini uyandığı daireye kapatıp hayatta kalmanın bir yolunu bulmalıdır. Ama acaba hayatta kalan tek kişi kendisi midir?

4-Üç Tepe

Yönetmen: Jan Zabeil
Oyuncular: Alexander Fehling, Arian Montgomery, Bérénice Bejo

2017 Locarno Film Festivali’nde Piazza Grande seyirci ödülü kazanan ÜÇ TEPE, Toronto Film Festivalinde yaptığı özel gösterimde ise ayakta alkışlandı. Başrollerinde INGLOURIOUS BASTERDS ve HOMELAND’den tanıdığımız yıldızı parlayan oyuncu Alexander Fehling ve Oscar adaylığı olan Bérénice Bejo, son yılların en unutulmaz ve farklı gerilim filmine imza atıyor.Aaron, kız arkadaşı Lea ve 8 yaşındaki oğlu Tristan’ı dağ evinde tatile çağırır. Birlikte vakit geçirerek yeni hayatlarının temelini atmak ister. Ancak kısa süre içerisinde Aaron ve Tristan arasında gergin bir güç savaşı başlar ve ortasında kalan da Lea olur. Ancak hayatındaki bu iki önemli erkek arasındaki dengeyi kurmak Lea için hiç de kolay olmaz. İtalya’nın nefes kesen Dolomite Dağları’nın zirvesinde çıktıkları bir yürüyüş esnasında Aaron, ileride oğlu olacak Tristan’a yaklaşmaya çalışsa da Tristan, ona bir babanın hak ettiği saygıyı göstermez. Tam bu sırada dağa sinsice inen sisin arasında Tristan kaybolunca tatilin başından itibaren sessizce büyüyen bu güç oyunları tehlikeli bir seviyeye ulaşır.

5-İstikamet: Düğün

Yönetmen: Victor Levin
Oyuncular: Keanu Reeves, Dj Dallenbach, Winona Ryder

Frank (Keanu Reeves) ve Lindsay (Winona Ryder) Kaliforniya’nın şaşalı üzüm bağlarından birinde yapılacak romantik bir kır düğününe giderken tanışır: Onlarınki adeta ilk görüşte “nefret”tir. İşler Lindsay’nin, Frank’in neredeyse tiksindiği üvey kardeşi olan damadın eski nişanlısı çıkmasıyla daha da kötüleşir. Ancak kahramanlarımız birbirlerinden kaçmaya çalıştıkça kader onları bir araya getirecektir.

6-Eski Evdeki Büyülü Saat

Yönetmen: Eli Roth
Oyuncular: Jack Black, Lorenza Izzo, Cate Blanchett

Ailesinin ölümünün ardından büyücü olan amcasının yanına taşınan Lewis Barnavelt, şimdiye kadar hiç bilmediği bir dünyaya adım atar. Lewis ve yeni ailesinin, bed bir büyücü olan Isaac Izard tarafından hazırlanmış, dünyanın sonunu getirecek saati bulup durdurmak için büyük bir mücadele vermesi gerekir.

7-Küçük Ayak

Yönetmen: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig

Parlak genç Yeti, varolmadığına inandığı bir şey, yani bir ‘insan’ bulduğunda “Küçük Ayak”, Kocaayak efsanesini tepetaklak ediyor. Bu “Küçük Ayak” haberi küçük yeti topluluğunu, kendi karlı köylerinden başka bir hayatın olup olmadığını araştırmak için eğlenceli, cümbüşlü bir keşfe çıkartacaktır.

8-Göktaşı

Yönetmen: Caner Erzincan
Oyuncular: Ceyhun Fersoy, Tuna Orhan, Şafak Sezer, Bülent Çolak, Ayhan Taş

Düşen göktaşıları incelemek için köye akın eden Amerikalı, Alman ve Rus ajanlar, köylülerin topladıkları göktaşı parçalarını ciddi ücretler ödeyerek satın almaya başlar. Muhtar İsmet (Şafak Sezer) ise çeşitli oyunlarla köylülerin sattığı taşlardan bağış toplamaya çalışır. İsmet’in oğlu yerel şarkıcı Bahadır ise ünlü bir şarkıcı olma hayalleri kurarken, köye haber yapmaya gelen muhabir Ceylan’a tutulur. Köylüler taşları yüksek fiyata satmaya çalışırken bir yandan yabancı ajanlarla diğer yandan Muhtar İsmet’in türlü numaralarıyla uğraşırlar. Sakin ve kendi halinde bir Trakya köyü olan Günebakan, o güne kadar hiç duyulmamış, görülmemiş bir curcunaya sahne olur.

9-Cesur Savaşçılar

Yönetmen: Roel Reiné
Oyuncular: Søren Malling, Jonathan Banks, Derek de Lint

Milattan önce 754’te, Keşiş Bonifatius, Dokkum adındaki bir Flemenk kasabasında öldürüldü. Söylenenlere göre bu cinayeti işleyen, barbar savaşçılardı. Cesur Savaşçılar boyunca, bunun soğuk kanlı bir cinayet mi yoksa yalnızca bir hikâye mi olduğuna tanıklık edilecek.

10-Kayıp Aranıyor

Yönetmen: Aneesh Chaganty
Oyuncular: Joseph Lee, Debra Messing, John Cho

David Kim’in 16 yaşındaki kızının kaybolmasının ardından, yerel bir soruşturma başlatılır ve davaya bir dedektif atanır. Fakat 37 saat sonra elde hâlâ tek bir ipucu bile olmadığı için, David henüz kimsenin bakmadığı, günümüzde tüm sırların saklandığı yeri aramaya karar verir: Kızının dizüstü bilgisayarını. Her gün iletişim için kullandığımız teknolojik aletler aracılığıyla anlatılan bu hiper modern gerilim hikâyesinde, kızı sonsuza dek yok olmadan önce, David onun dijital ayak izlerini takip etmek zorundadır.

11-Aile Oyunları

Yönetmen: Suzuya Bobo
Oyuncular: Megan Boone, Larry Bryggman, Alison Fraser

Aile Oyunları, babasının evliliğini engellemeye çalışan genç bir kadının hikayesini anlatıyor. Sloane’nun babası Roan yeniden evlilik hazırlığındadır. İkinci baharını yaşayan Roan ne kadar heyecanlı ise Sloane da bir o kadar mutsuzdur. Babasının evlenmesine karşı olan Sloan bu evliliği engellemeye kararlıdır. Evliliği sabote etmek için sevgili Barret ile birlikte çocukluğunun geçtiği eve geri döner. Roan ve müstakbel eşi Kathryn bu ziyaretten oldukça memnundur. Çift, misafirlerini en güzel şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yapar. Fakat bu beklenmedik ziyaret aile sırlarının ortaya çıkmasına ve şaşırtıcı olayların yaşanmasına neden olur. Suzuya Bobo’nun ilk yönetmenlik deneyimi olan Aile Oyunları’nın oyuncu kadrosunda Megan Boone, Larry Bryggman, Derek Cecil, Alison Fraser gibi isimler bulunuyor. Senaryosunda yönetmen ile birlikte James Kaelan’ın imzasının bulunduğu dram türündeki yapımın görüntü yönetmenliğini Andreas von Scheele üstleniyor. Filmin müzikleri ise Jake Staley’e ait.
 

 

DAHA FAZLA