Bu hafta vizyona giren 11 film

Bu hafta vizyona giren 11 film

Sinema Kolektifi tarafından hazırlanan ve bu hafta (14 -21 Eylül) vizyona giren 11 filmin yer aldığı derlemeyi okurlarımıza sunuyoruz.

1-Western

Yönetmen: Valeska Grisebach

Oyuncular: Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Syuleyman Alilov Letifov

Alman işçilerden oluşan bir grup, Bulgaristan kırsalında, zorlu bir şantiyeye çalışmaya gider. Uzak ve yabancı topraklarda çalışma fikri, işçilerin içindeki macera duygusunu kabartır ancak her şey sandıkları kadar eğlenceli geçmeyecektir. Grup bir yandan da dil engelinden ve kültürel farklılıklardan oluşan önyargılarını ve güvensizliklerini aşmalıdır. İşçiler, köylülerin sevgisini kazanıp kabullenilmek için birbirleriyle yarışmaya geçince şantiye bir arenaya dönüşecektir.

2-Canavar

Yönetmen: Michael Pearce

Oyuncular: Geraldine James, Jessie Buckley, Johnny Flynn

Küçük bir adada yerleşik küçük bir toplulukta yaşayan genç bir kadın, adaya dışarıdan gelen bir yabancıya âşık olur. Baskıcı ailesinden uzaklaşabilmesi için kadına güç ve destek veren adamın seri cinayetler işleyen bir katil olduğu iddia edildiğinde kadın, her şeye ve herkese rağmen adamı savunacaktır. Michael Pearce’ın muhteşem manzaralar ve boğucu toplum baskısı eşliğinde gerilim dozu git gide artan ilk filmi Canavar, dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yaptı.

3-Misafir

Yönetmen: Andaç Haznedaroğlu

Oyuncular: Şebnem Dönmez, Rawan Iskeif, Saba Mubarak, Homam Hout, Yeşim Ceren Bozoğlu

Suriye’deki savaşta küçük kız kardeşi dışında tüm ailesini kaybeden Lena, komşusu Meryem ile birlikte Türkiye üzerinden Avrupa’ya doğru gelişen bir yolculukta başlarlar. Lena’nın asıl istediği evine dönmektir, zorluklarla geldikleri İstanbul’da devamlı ortaya çıkan problemlerle boğuşarak ayakta kalmaya çalışırken kendi hikayelerinin kahramanları olurlar.

4-Predator

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Yvonne Strahovski, Boyd Holbrook, Olivia Munn

Eski bir Ordu Korucusu ve Özel Kuvvetler askerinin Meksika’daki ücretli bir görevde, bir Predator olduğunu öğrendiği gizemli bir uzaylı ile karşılaşır. Yaratıkların teknolojisinin bir kısmını ABD’ye geri gönderir; orada, oğlu Rory onları kontrol etmek için kullanılan dili çözer. Bu da onu, Predatorlardan gelen ciddi bir tehdide maruz bırakır. Hükümetin, gördüğü şeyi ortaya çıkarmasını engellemenin bir yolu olarak psikiyatrik değerlendirme için sınırlanmış olan Quinn, “Deliler” adı verilen bir grup eski askerle oğlunu kurtarmak için kaçar ve daha büyük bir komployu keşfeder.

5-Küçük Bir Rica

Yönetmen: Paul Feig

Oyuncular: Henry Golding, Blake Lively, Anna Kendrick

Stephanie (Anna Kendrick); hayatını Youtube’ta paylaştığı videolardan kazanan vlogger bir annedir. Bir gün, en yakın arkadaşı Emily (Blake Lively) aniden ortadan kaybolur. Stephanie tüm enerjisini Emily’ye ne olduğunu öğrenmeye harcarken, Emily’in kocası Sean (Henry Golding) da şaşırtmacalar, ihanetler, sırlar ve bu sırların açığa çıkmasıyla, aşk, sadakat, cinayet ve intikamla dolu bu hikayede ona yardım edecektir.

6-Mile 22

Yönetmen: Peter Berg

Oyuncular: Ronda Rousey, Mark Wahlberg, Lauren Cohan

Çok gizli bir taktik komuta birimi tarafından desteklenen seçkin bir Amerikan istihbarat subayının, hassas bilgilere sahip gizemli bir polis memurunu yasadışı yollarla yurtdışına kaçırmaya çalışmasının hikâyesini anlatıyor.

7-Gece Gelen

Yönetmen: Trey Edward Shults

Oyuncular: Joel Edgerton, Carmen Ejogo, Christopher Abbott

Dünyanın bambaşka bir hal aldığı filmde Paul, terk edilmiş güvenli bir evde eşi ve oğluyla kendine bir düzen kurmuş bir aile babasıdır. Tüm dünyayı terörize eden alışılmadık bir tehditten korunmak için büyük bir emek harcayan babanın kararlılığı genç ve umutsuz bir gencin eve sığınmak istemesiyle sarsılacaktır…

8-Baba 1.5

Yönetmen: Deniz Denizciler

Oyuncular: Peker Açıkalın, Nilay Duru, Rüzgar Erkoçlar, Hakan Bilgin, Deniz Özerman

Ünlü mafya babası Seyfi’nin (Peker Açıkalın) rakipleri, oğlu olmayan Seyfi’nin ölüp geride bırakacağı imparatorluğu bölüşmeyi dört gözle beklerlerken, Seyfi’nin hiç tanımadığı bir oğlu olduğu ortaya çıkar. Ne var ki bu oğul, hiç Seyfi’nin umduğu gibi yerini gönül rahatlığıyla bırakabileceği niteliklere sahip değildir. Yine de yavaş yavaş mafya olmanın gerekliliklerini öğrenmeye başlar.

9-Organik Aşk

Yönetmen: Kamil Çetin

Oyuncular: Mustafa Mert Koç, Hacı Ali Konuk, Gizem Karaca Ekmekçi, Ruhsar Gültekin, Tarık Papuçcuoğlu

Organik Aşk, bir Ege köyüne yerleşmek isteyen Bülent’le ailesinin zorla evlendirmeye çalıştığı Esma’nın kesişen yolculuğunu anlatır. Bülent, zengin bir ailenin inşaat şirketinden sorumlu beceriksiz oğludur. Ailenin bugün eriştiği zenginliğin tamamı baba Celal’in eseridir. Bülent, Celal’in hayattaki tek başarısızlığıdır. Üstelik bu başarısızlık oğlanın yüzüne vurulmasın diye her ay dünyanın parasını harcamaktadır. Celal için bu gidişata dur deme zamanı gelmiştir. Babası Celal kendisi gibi sıfırdan hayata başlaması için Bülent’e bir ay müddet verir: Ya adam olacaktır, ya da mirastan men edilecektir! Bu çıktığı yolculukta başına gelen binbir türlü maceradan sonra, yolda karşılaştığı düğünden kaçan gelin Esma ile aşkı bulurken namus davası için peşlerinde olan abisi Davut ile de ayrıca uğraşırlar. Bülent ve Esma hem hayatlarını geçirecekleri organik köyü, hem de organik aşkı bulmuştur.

10-Sosyopat

Yönetmen: Kevin Forrest

Oyuncular: Erin McGarry, Jeffrey Arrington, Michael Draper

Lori ve kocası Christopher şehir hayatındaki stresten uzakta doğanın tadını çıkarmak istemektedirler. Pasifik Kuzey Ormanlarında, şehrin dışında bir kampa gitmeye karar verirler. Sakin bir hafta sonu planlayan çiftin başlarına sosyopat bir ailenin musallat olması ile ormanda yaşam mücadelesi vermeye başlarlar.

11-İçimdeki Hazine

Yönetmen: Hakan Gürtop

Oyuncular: Melis Cemre Çınar, Demir Karahan, Levent Sülün

Ayda ailesinin son ferdi olan Sema, babasının ölümü üzerine yıkılır. Cenaze için İstanbul’a dönen genç kadın merasimden sonra aile konağına yerleşir. Sema’nın hayatı kendisine gönderilen bir belgeden sonra bambaşka bir hal alır. Belge ile birlikte kendisini bilinmeyen bir dünyanın içerisinde bulan Sema belgenin sırrını çözebilecek midir? Yönetmen koltuğunda Hüsnü Hakan Gürtop’un oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Cemre Melis Çınar, Demir Karahan, Fatih Ayhan, Levent Sülün, Güner Özkul gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: sinemakolektifi.com

DAHA FAZLA