Bu da oldu: Tarihi bina 'faili meçhul' kurbanı!

Bu da oldu: Tarihi bina 'faili meçhul' kurbanı!

Kocaeli'de Anıtlar Kurulu tarafından tescilli bina yıkıldı. Belediyenin şikayeti üzerine yıkımı gerçekleştiren operatörler yakalanırken, talimat verenlerin ise kim olduğu bulunamadı.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde daha önce pancar deposu olarak kullanıldığı ifade edilen ve Anıtlar Kurulu tarafından tescilli olduğu öğrenilen tarihi bina yıkıldı. Belediye’nin şikayeti üzerine yıkımı gerçekleştiren iş makinesi operatörleri yakalanırken, talimat veren kişilerin bulunamadığı ve polis ekiplerince arandığı belirtildi.

Kartepe Belediye Başkan Mustafa Kocaman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, binanın Adapazarı Şeker Fabrikası'na ait olduğunu, söz konusu yerle ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırma davasının devam ettiğini söyledi. Kocaman, “Biz burayı ‘Pancar Sanat Merkezi’ adı altında halkımızın kullanımına ve hizmetine sunacaktık. Tabii halen vazgeçmiş değiliz. Hukuki süreci takip ettikten sonra yine büyükşehir belediyemizle birlikte gereken çalışmaları yapacağız. Süreci takip ettikten sonra duruma bakacağız. Ama çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. İnanın içimiz yanıyor" diye konuştu.

DAHA FAZLA