'Bu ateş sizi de yakar'

'Bu ateş sizi de yakar'

Dev- Yapı İş, Ataşehir Belediyesi önünde kendini yakan işçi için “Bu ateş sizi de yakar” diyerek eylem yaptı. Eylemde konuşan Dev- Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, “Krizin faturasını emekçiler ödemeyecek” dedi.

Dün İstanbul Ataşehir Belediyesi önünde ücretini alamadığı için kendini yakan işçinin tedavisi devam ederken, bugün de belediye önünde eylem yapıldı.

DİSK'e bağlı Devrimci Yapı- İş Sendikası, yüklenici firmanın yapımını üstlendiği Ataşehir Belediyesi halk pazarı şantiyesinde taşerona bağlı olarak çalışan ancak ücretini alamadığı için kendini yakan 41 yaşındaki taşeron işçi Ramazan Karabacak için eylem yaptı.

'BU ATEŞ SİZİ DE YAKAR'

Ataşhir Belediyesi önünde yapılan eylemde konuşan Dev- Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, krizin faturasını işçilerin ödemeyeceğini söyledi.

Karabulut, şunları kaydetti:

“Dev Yapı-İş sendikası olarak bu krizin faturasını ödemeyeceğiz diyoruz. Dün burada yaşanan kendini yakma eylemi, krizin yarattığı bir sonuç. Binlerce işçi, işsiz kalıyor. Binlerce işçi, en temek hakkı olan ücret hakkını bile alamıyor. İşçiler, çaresiz. Bunun sonucu olarak burada bulunan tüm kamu idaresinin denetimsizliği var. Krizi işçilere, işsizlere yıkma gibi bir eğilimi var. Bunu kabul etmemiz mümkün değil."

'EN TEMEL HAK ÜCRETLERİ BİLE GASP EDİLİYOR'

"Bizler işçi sınıfına, işçilere şu çağrıyı yapıyoruz; başınız sıkıştığında başvuracağınız yer DİSK’tir, sendikalardır, mücadeleci kurumlardır. Buralara başvurun. Kendinizi, bedeninizi ateşe vererek bu tarz eylemlerde bulunmayın. İşçiler, işten atılıp açlığa mahkum edilirken, en temel hak ücretleri bile gasp ediliyor. Bu devranın böyle gitmesine izin vermeyeceğiz”