Brunson'ın avukatı: Ev hapsi kaldırılabilir

Brunson'ın avukatı: Ev hapsi kaldırılabilir

12 Ekim'deki duruşma öncesi konuşan Halayurt, ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların dava sürecinde etkili olabileceğini söyledi.

ABD ve Türkiye arasında krize neden olan ABD’li tutuklu rahip Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halayurt, Cuma günü yapılacak duruşma öncesi açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe’ye konuşan Halayurt, müvekkilinin beraat etmeyeceğini ancak ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılacağını düşündüğünü söyledi. Halayurt, “Beraat çıkmaz. Yargılama devam ediyor. Bizim taleplerimiz devam ediyor. Yakın zamanda bir karar çıkma olasılığı yok” dedi.

‘YAPTIRIMLAR ETKİLİ OLABİLİR’

Brunson’ın tahliyesiyle ilgili çok fazla parametre olduğunu dile getiren Halavurt, ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı yaptırımların Brunson’ın tahliyesinde etkili olabileceğini söyledi. Halayurt, şu ifadeleri kullandı:

“Yaptırımların böyle bir karar alınmasında etkisi vardır. Nitekim yaptırımlar sebebiyle ülke zarar görüyor. Ama sadece yaptırımlar ortaya kondu diye bu iş çözümlenmiş diyemeyiz. Sonuçta bu işin çözümü diyalogdan geçer. Yani diyalog yolunda çözülmesi daha doğru gözüküyor.”