Brunson Konusunda Isınma Turları Başladı mı?

Brunson Konusunda Isınma Turları Başladı mı?

Yandaş yazar, Brunson'un hukuki durumuyla ilgili iddiada bulunmasının ardından "Bu krizi iyi yönetebildik mi?" diye sordu.

İleri Haber

Yandaş yazar Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında dövizdeki artış ve ABD ile Türkiye arasındaki Brunson krizine değindi.

Dövizdeki artış konusunda iktidarın “ekonomik savaş” söylemine uygun olarak, “Ekonomik parametrelerle izah edilecek bir durumla karşı karşıya değiliz” diyen Selvi, olayın artık Brunson krizinden çıkıp Erdoğan ve Trump arasında bilek güreşine döndüğünü yazdı.

'TRUMP ERDOĞAN VE TÜRKİYE'Yİ SEVİYOR'

Selvi ayrıca, isim vermediği kaynaklara dayandırdığı iddiasında, Trump’ın “Erdoğan’ı ve Türkiye’yi severim. Her gördüğüm zaman bu ilgiyi hissettiriyorum” dediğini belirtti.

'BRUNSON'U HAVADA GÖRMEMİZİN ÖNÜNDE BİR ENGEL YOK'

Selvi, yazısının son kısmında ise Brunson’un hukuki olarak serbest kalabileceğini ve ABD’ye dönebileceğini ifade etti.

Selvi’nin yazısında ilgili kısım şöyle:

"Peki ev hapsine çıkarılan Brunson’la ilgili hukuki durum ne? Yeni bir belge ve yeni bir bilgi ortaya çıkması durumunda Brunson’ı havada görmemizin önünde bir engel yok. Uzun tutukluluk süresinin psikolojisini bozduğu yönünde bir rapor yeterli olabilir. Avukatının tutukluğa her ay itiraz etme hakkı var. Şu anda adli kontrolde tutulduğu için bir ayı dahi beklemesine gerek olmadığı söyleniyor. Ama Türkiye ile ABD arasında yaşanan “Büyük Brunson Savaşı”ndan sonra bu mümkün mü?

Bizim de 'Bu krizi iyi yönetebildik mi?' diye şapkayı önümüze koyup düşünmemiz gerekiyor."