Britanyalı milletvekilleri: Erdoğan yıkım ve etnik temizlik peşinde

Britanyalı milletvekilleri: Erdoğan yıkım ve etnik temizlik peşinde

Britnyalı 70 milletvekilli, Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye yaptığı harekat için ortak açıklama yaptı. Açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürtlere karşı etnik temizlik peşinde olduğu ifade edildi.

Birleşik Krallık’taki 70 milletvekili, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki harekatının durdurulmasını istedi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kürtlere karşı "etnik temizlik" planladığı ve saldırılarda "çete" grupları kullandığı ifade edildi.

Britanya'da aralarında iktidardaki Muhafazakar Parti, ana muhalefetteki İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, İskoç Ulusal Partisi ve Galler Partisi'nden de parlamenterlerin bulunduğu 70 milletvekili, yayımladıkları ortak açıklamayı Dışişleri Bakanı Dominic Raab’a bir mektupla iletti. Açıklamada Türkiye'nin harekatının derhal sonlandırılması için Birleşik Krallık hükümetine gerekli adımları acilen atması çağrısı yapıldı.

'KÜRTLER SAVAŞ BÖLGESİNDE BARIŞI İNŞA ETTİLER'

‘Kuzey Suriye’deki Türk işgaline son verin’ başlığıyla yayımlanan ortak açıklamada şöyle:

"Müttefikimiz Kürtlerin Türkiye'nin saldırıları altında olduğunu görmek çok üzücü. Kürtlerin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri IŞİD'e karşı savaşta öncü rolü oynamış ve 11 bin kadın ve erkeğini bu savaşta yitirmiştir. Savaş mağduru bölgede barış ve istikrarın inşa edilmesi için büyük bir mücadele vermişlerdir.

Yaklaşık 10 yıldır kaosun hüküm sürdüğü Suriye’de, Kürt güçleri Kuzey Suriye’de sadece milyonları zorbalığın ve radikalizmin pençesinden kurtarmakla yetinmemiş, kadınların her alanda ve düzeyde içinde yer aldığı olağan üstü demokratik bir yönetim inşa etmişlerdir.