Brezilya'nın Sağlık Bakanı istifa etti: 'Bolsonaro'nun kararlarına katılmıyorum'

Brezilya'nın Sağlık Bakanı istifa etti: 'Bolsonaro'nun kararlarına katılmıyorum'

Brezilya'da görevden alınan Luiz Henrique Mandetta'dan sonra göreve gelen Sağlık Bakanı Nelson Teich de istifa ettiğini açıkladı.

Brezilya'nın sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro tarafından görevden alınan Luiz Henrique Mandetta'dan sonra göreve gelen Sağlık Bakanı Nelson Teich de istifa ettiğini açıkladı. 

Sağlık Bakanı Nelson dilekçesinde, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ile anlaşamadığını, kendisinin aldığı kararlara katılmadığını belirtti. 

Konuyla alakalı Haber Global'e konuşan Umut Eker, "Bolsonaro birkaç gün önce açılması gereken acil işletmelerde berberlerin, spor salonlarının da olması gerektiğini söylemişti. Ondan bir gün sonra Sao Paulo Eyalet Valisi buna kesinlikle katılmadığını bu iş yerlerini de kısmi karantina alanı olarak ilan ettiklerini ve 31 Mayıs'a kadar kapalı olacağını açıkladı. Hemen onun ardından şu anda da devlet başkanına bir karşı tutum da sağlık bakanlığından geldi ve istifa ettiğini açıkladı." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bolsonaro, Daha önce yaptığı açıklamalarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını 'küçük bir grip' olarak nitelemiş ve Covid-19 tedavisinde henüz onaylanmamış ilaçların kullanılmasını tavsiye etmişti.

Kişisel sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Mandetta, "Devlet Başkanı Jair Bolsonaro tarafından görevden alındığımı az önce öğrendim. Bana verilen fırsat için teşekkür ederim" ifadelerini kullanmıştı.