Brezilya'da üniversiteliler greve çıkıyor

Brezilya'da üniversiteliler greve çıkıyor

Brezilya Eğitim Bakanı'nın üniversitelere ayrılan ödenekte yüzde 30 kesintiye gidileceğini açıklamasının ardından üniversiteliler greve çıkmaya hazırlanıyor.

Çeviri: Özgür Yılmaz

Brezilya Eğitim Bakanı'nın üniversitelere ayrılan ödenekte yüzde 30 kesinti yapılacağını açıklamasının ardından üniversiteliler greve çıkıyor.

Brezilya'daki devlet üniversitelerindeki öğrenci, akademisten ve işçiler, 15 Mayıs'ta Jair Bolsonaro iktidarının eğitim harcamalarında kesintiye gidilmesi kararına karşı genel greve çıkmaya hazırlanıyor. 

Daha önce de okullarda polis zorunluluğu getiren hükümete karşı öğrenci liderleri ve öğretim üyeleri tarafından bir protesto süreci örgütlendi. Bu bağlamda, Ulusal Akademi Sendikası Başkanı Antonio Gonçalves, temel haklara saldırmayı planlayan iktidara bir uyarıda bulunacaklarını söyledi.

Ulusal Öğrenci Birliği Yöneticisi Marianna Dias ise gelecek hafta yapacakları meclislerle, hükümete üniversitelerdeki gerçek iktidarın kim olduğunu göstereceklerini söyledi. 

Ulusal Öğrenci Birliği Başkan Yardımcısı Jessy Dayane ise Bolsonaro'nun ulusal kalkınması, endüstrisi, teknolojisi olmayan tamamen dışa bağımlı bir ülke olmasını istediğini belirtti. 

Kaynak: Telesur

DAHA FAZLA