Brezilya’da koronavirüsün yeni bir varyantına rastlandı

Brezilya’da koronavirüsün yeni bir varyantına rastlandı

Brezilya’da koronavirüsün yeni bir türüne rastlandı. Butantan Enstitüsü Başkanı Dimas Covas, yeni türün Güney Afrika varyantıyla benzer özelliklere sahip olduğunu aktardı.

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde biyolojik araştırmalar yapan Butantan Enstitüsü Başkanı Dimas Covas, koronavirüsün yeni bir türüyle karşılaştıklarını ve yeni türün Güney Afrika Varyantı ile benzer özellikler gösterdiklerini söyledi. Covas, virüsü taşıyan kişinin Güney Afrika seyahati gerçekleşmediğini ve seyahat eden biriyle temas halinde olmadığını bildirdi. Bu bilgi neticesinde yeni türün Amazonas eyaletine bağlı Manaos şehrinde ortaya çıkan daha bulaşıcı türün mutasyona uğramış hali olabileceğini bildirdi. 

Covas basın açıklamasında virüsün görüldüğü kişinin temaslılarını da karantinaya aldıklarını belirterek henüz 1 kişide görüldüğünü ve aynı tür vakaların varlığının da araştırılmakta olduğunu söyledi. 

ABD’nin ardından Covid-19'dan en fazla etkilenen 210 milyonlu Brezilya’da salgından en çok etkilenen eyalet olan Sao Paulo’nun iç kesimlerinde yer alan Sorocaba kentinin yaklaşık 700 bin nüfusa sahip. 

Ülkedeki salgın süreci ise yoğun bakım ünitelerindeki doluluk ve bulaşıcı türlerin yayılması sebebiyle zorlaşıyor. Son zamanlardaki vaka sayısı 75 binin üzerinde görülüyor.