Brezilya'da bir kişi otobüsteki yolcuları rehin aldı

Brezilya'da bir kişi otobüsteki yolcuları rehin aldı

Brezilya'da maskeli ve silahlı bir kişi otobüsteki yolcuları rehin aldı. Saldırganın keskin nişancılar tarafından etkisiz hale getirildii bildirildi.

Brezilya Federal Kara Yolu Polisinden yapılan açıklamada, Sao Gonçalo banliyösünü Rio de Janeiro şehir merkezine bağlayan köprü üzerinde otobüsteki 17 yolcuyu rehin alan silahlı kişinin, benzin döktüğü aracı ateşe vermekle tehdit ettiği belirtildi.

Kendisini eski bir polis memuru olarak tanıtan silahlı kişiyle emniyet güçleri arasında yerel saatle 05.30'dan bu yana pazarlık sürdürüldüğü, şimdiye kadar rehin alınan 6 kişinin serbest bırakıldığı kaydedildi.

Trafik polisinin sözcüsü, şüphelinin herhangi bir talepte bulunmadığını ancak psikolojik sorunları olduğuna dair bir izlenim verdiğini aktardı. 

Otoyol tamamen trafiğe kapatılırken; altı yolcu, silahlı kişi tarafından salındı. Rehinelerden biri olan Hans Moreno, TV Globo'ya yaptığı açıklamada, adamın saldırgan davranmadığını 'oldukça sakin' oldıuğunu söyledi. 

Saldırgan, otobüsten dışarıya çıktığı anda keskin nişancılar tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırganın sağlık durumu hakkında bilgi verilmezken rehinelerin durumununsa iyi olduğu belirtildi. 

Askeri polis sözcüsü medyaya yaptığı açıklamada, "Görmek istediğimiz polis bu. Keskin nişancının (rehin alan kişiyi) etkisiz hale getirmesi ve otobüsteki insanları kurtarması gerekir. (Saldırgan) Olay yerinde öldü" dedi.

Öte yandan yerel polis sözcüsü ise gazetecilere, saldırganın oyuncak silah taşıdığını söyledi.