Brezilya'da banka soygunları

Brezilya'da banka soygunları

Brezilya'nın farklı kentlerinde Banco do Brasil SA bankaları soyuldu. Soygunu yapan silahlı grupların, lüks araçlarla konvoy halinde olay yerlerinden ayrıldığı bildirildi

Brezilya’da pazartesi sabahı erken saatlerde 30 kişilik ağır silahlı bir grup, Circiúma kentinde Banco do Brasil SA bankasını tamamen soydu. Banka, kaybın ne kadar olduğuna dair bir açıklama yapmadı. Soyguncular, para dahil her şeyi, rehin aldıkları güvenlik görevlilerine taşıttıktan sonra onları serbest bıraktı. Söz konusu grup, olay yerinden lüks araçlardan oluşan bir konvoy halinde ayrıldı.

Bu olaydan tam 48 saat sonra Çarşamba günü yine sabahın erken saatlerinde bu kez 20 kişilik bir grup, bu kez Cametá kentinde yine bir Banco do Brasil SA bankasını soydu. Ancak bu kez polisle çatışmaya giren grubun elindeki bir rehine yaşamını yitirdi. Banka, kaybın ne kadar olduğuna dair yine bir açıklama yapmazken, söz konusu grup, olay yerinden yine lüks araçlardan oluşan bir konvoy halinde ayrıldı. Soygundan arta kalan ve yollara saçılan paraları ise halk topladı.