Brezilya’da aşırı sağcı devlet başkanı binlerce kişi tarafından protesto edildi

Brezilya’da aşırı sağcı devlet başkanı binlerce kişi tarafından protesto edildi

Rio de Janeiro'da göstericiler aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro yönetimini protesto etti. Dün 160'tan fazla kasaba ve şehirde binlerce insan toplandı.

Brezilya'da binlerce kişi, ülke başkanı Jair Bolsonaro'yu protesto etmek için kasaba ve şehirlerde sokaklara döküldü.

Muhalefet partileri ve sendikalar tarafından düzenlenen protestolar, ülke seçimlerine tam bir yıl kala gerçekleşiyor.

Bolsonaro şu anda kamuoyu yoklamalarında geride kalıyor. Pandemi sebebiyle 600 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Brezilya'da halk, sürecin yönetilemediğini düşünüyor.

Bianet’in aktardığına göre; görüntüler, protestocuların Bolsonaro'nun görevden alınmasını isteyen pankartlar taşıdığını gösteriyor.

‘O, GERİ KALMIŞ HER ŞEY’

AFP haber ajansına konuşan protestocu Valdo Oliveira, "O koltukta bulunan başkan dünyada geri kalmış her şeyi temsil ediyor - açlık, yoksulluk, yolsuzluk var ve biz demokrasiyi savunmak için buradayız" dedi.

Bolsonaro'nun görevden alınması için Temsilciler Meclisi'ne 100'den fazla başvuru yapıldı. Ancak Meclis Başkanı imzaları değerlendirmedi.

Brezilya Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz günlerde Bolsonaro hakkında birkaç soruşturmayı onayladı.

Cumartesi günkü protestolar, geçen ay Bolsonaro'yu destekleyen bir dizi mitingin ardından geldi.

Seçimlerin önümüzdeki Ekim'e kadar yapılması gerekmiyor, ancak Bolsonaro'ya halk onayı tüm zamanların en düşük seviyesinde.

Atlas Enstitüsü tarafından yapılan bir anket, Brezilyalıların %61'inin hükümetinin performansını Ocak 2019'da ilk göreve geldiğinde %23'e göre kötü veya çok kötü olarak değerlendirdiğini gösteriyor.