Brezilya Savunma Bakanı: Venezuela'da askeri güç kullanmayı düşünmüyoruz

Brezilya Savunma Bakanı: Venezuela'da askeri güç kullanmayı düşünmüyoruz

Brezilya Savunma Bakanı Fernando Azevedo e Silva, Venezuela'ya yönelik askeri güç kullanımını düşünmediklerini, söz konusu krize barışçıl bir çözüm getirmeyi umduklarını söyledi.

Brezilya Savunma Bakanı Fernando Azevedo e Silva, ABD'li mevkidaşı Patrick Shanahan ile yaptığı görüşme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Venezuela'ya yönelik askeri güç kullanımını düşünmediklerini, söz konusu krize barışçıl bir çözüm getirmeyi umduklarını söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre Fernando Azevedo e Silva, "(Venezuela'ya askeri müdahale) Bu düşündüğümüz bir hipotez değil. Brezilya, Venezuela'daki krize barışçıl ve hızlı bir çözüm getirilmesini bekliyor" diye konuştu.

VENEZUELA VE BREZİLYA ARASINDAKİ ENERJİ SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLDİ

Diğer yandan Brezilya Maden ve Enerji Bakanı Bento Albuquerque, Venezuela hükümetinin, Brezilya devlet enerji şirketi Centrais Eletricas Brasileiras SA'nın yan kuruluşu olan Eletronorte ile sözleşmesini iptal ettiğini açıkladı.

Bakan Albuquerque'ye göre anlaşma, Brezilya'nın kuzeyindeki Roraima eyaletine elektrik tedarik edilmesine dönük projeyle ilgiliydi.

Brezilya hükümeti, 2021 yılının ikinci yarısına kadar eyaleti elektrik tedarik edilmesini sağlayacak bir proje yürürlüğe koymuştu. Bu projede Venezuela ile işbirliğine gidilmişti.