Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: Suçlular sokaklarda hamam böcekleri gibi ölecek

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: Suçlular sokaklarda hamam böcekleri gibi ölecek

Brezilya'nn aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, polis cinayetlerini meşru kılan ve cezasız bırakan yasa tasarısını "Suçlular sokaklarda hamam böcekleri gibi ölecek" diyerek savundu.

Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro "suçluları" öldüren güvenlik güçlerine ve sivillere yargı muafiyeti getiren yasa tasarısını "Bu sayede suçlular sokaklarda hamam böcekleri gibi ölecek, olması gereken bu" ifadeleriyle savundu.

Katıldığı bir televizyon programında tasarıya ilişkin konuşan Bolsonaro, Kongre’nin tasarıyı onaylayacağını umduğunu belirtti.

Brezilya polisi "yargısız infazlar" nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulurken, Bolsonaro ise polisin suça karşı eşit olmayan bir savaş verdiğini belirterek silahlarını kullandıkları için yargılanmamaları gerektiğini savundu.

‘BÖCEKLER GİBİ ÖLECEKLER’

Bolsonaro, "Bu adamlar sokaklarda hamam böcekleri gibi ölecekler. OIması gereken de bu. Polisler, silahlarını kullandıkları için mahkemeye çıkmak yerine madalya almalı" dedi.

Bolsonaro, "canlarını veya mallarını korudukları" takdirde ölümcül güç kullanan vatandaşların da benzer bir yasal korumayı hak ettiğini savundu.

POLİS GEÇEN YIL 6 BİN 200 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Resmi verilere göre geçen yıl Brezilya polisi yaklaşık 6 bin 200 kişiyi öldürdü. Bu sayı 2017 yılında ise 5 bin 225 idi.

Bu yılın ilk altı ayında Rio polisinin 881 kişiyi öldürdüğü belirtiliyor, bu, her beş saatte bir kişinin öldürüldüğü anlamına geliyor. (BirGün)