Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: Sanki insanlar sadece Covid-19'dan ölüyor

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: Sanki insanlar sadece Covid-19'dan ölüyor

Koronavirüs kaynaklı ölümler 450 bini geçen Brezilya'da Devlet Başkanı Bolsonaro "Sanki insanlar sadece Covid-19'dan ölüyor" dedi.

Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölümler 450 bini geçerken, salgını ciddiye almayan açıklamalarıyla bilinen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro "Sanki insanlar sadece Covid-19'dan ölüyor" diye konuştu.

Kendisine yönelik bir "savaş" olduğunu iddia eden Bolsonaro, "Hastaneler yüzde 90 oranında dolu ama bunların kaçı Covid, kaçı başka hastalık öğrenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

CNN'de yer alan habere göre, Brezilya genelinde şehirlerde yoğun bakım ünitesi doluluk oranları yüzde 90'ı geçti. Pek çok sağlık kuruluşu yoğun bakımlardaki Covid-19 hastalarının yoğunluğunu belgeliyor. 

Koronavirüs salgınının büyüklüğünü ciddiye almadığını sık sık belirten Bolsonaro "Evet tabii ki bir çözüm istiyoruz ve ölümlerden üzüntü duyuyoruz ama karantina neden oldu? İnsanların işsizlikten çektiğini görüyoruz. Bana Koronavirüs'le mücadelenin işe yaradığı bir ülke gösterin" dedi.