‘Bozdağ’ın ‘durun daha atanmadılar’ dediği hakimler 2019’u garantilemek için atandı’

‘Bozdağ’ın ‘durun daha atanmadılar’ dediği hakimler 2019’u garantilemek için atandı’

AKP’li yönetici ve belediye başkanlarının da olduğu hakim listelerini daha önce incelediklerini söyleyen Gök, “‘Durun canım, bunlar henüz atanmadı. HSYK bunları değerlendirecektir’ dedikleri hakimler son çekilen kurayla hakimliğe atandı” diye konuştu. İleri’ye konuşan Gök, “Bu ciddi bir yasa ihlalidir” dedi.

Merve Akbaş

Kaçak Saray'da düzenlenen kura töreni ile yapılan hakim ve savcı atamaları ile ilgili tartışmalar sürerken, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök son atamalar hakkında çarpıcı bir ayrıntıyı gündeme getirdi. CHP'li Gök, son yapılan hakim atamaları ile 2019 seçimlerinde oluşacak ilçe seçim kurullarının şekillendirildiğini ve AKP-MHP ittifakının şimdiden seçim kurullarında 4'e 3 çoğunluğu garantilediğini söyledi.

'DURUN CANIM BUNLAR HENÜZ ATANMADI’ DEDİKLERİNİ ATADILAR'

İleri Haber’e konuşan CHP’li Gök, avukatlıktan hakimliğe geçen kişilerle ilgili listeleri Mayıs ayında incelediklerini anlattı. Gök, 117 kişilik avukat listesinin içerisinde AKP'nin il yöneticisi, il başkanı, belediye başkanı ya da milletvekili adayı, AKP'li bir yöneticinin oğlu, kızı gibi isimlerin olduğuna dikkat çekti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında da gensoru verdiklerini hatırlatan Gök, bakanın “Durun canım, bunlar henüz atanmadı. HSYK bunları değerlendirecektir” dediğini fakat o dönem gen soruya konu edilen kişilerin son çekilen kura ile hakimliğe atandığını belirtti.

‘HAKİMLER VE SAVCILAR İÇİN KANUN VAR, MESLEĞE DÖNEMEZLER’

Her vatandaşın herhangi bir siyasi partiye yakın durubileceğini belirten Gök, konu edilen ataması yapılmış hakimlerin arasında alelade kişilerin olmadığını 'resmi parti içi yönetici' ve 'milletvekili adayı' isimlerin olduğunu vurguladı.

Gök sözlerine şöyle devam etti:

“Seçimlerin temel hükümleri ile ilgili 298 sayılı kanunun ek 7. maddesinde “Hakimler ve savcılar görevlerinden istifa edip bir partiden milletvekili adayı olurlarsa, mesleğe tekrar geri dönemezler” istisnai hükmü vardır. Bu hakimler göbekten partiye bağlı resmi yöneticiyken, bu hüküm karşısında hakimlerin tarafsız olması ilkesini nasıl koruyabilirsiniz? Koruyamazsınız, bu çok ciddi bir yasa ihlalidir.”

YARGININ ERDOĞAN’I AYAKTA ALKIŞLAMASI: AKP’LİLERDİ

Yargı'nın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta alkışlamasına ise 'parti devleti' yorumu getiren Gök, “AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı ayakta alkışlayan AKP'nin yöneticileridir. Bu tam anlamıyla bir parti devletidir. Yargı tam anlamıyla AKPlileşmiştir, Erdoğan'ı ayakta alkışlayanlar aslında AKP'nin yöneticileridir” dedi.