Bozdağ’dan 24 Haziran açıklaması

Bozdağ’dan 24 Haziran açıklaması

24 Haziran’ın seçim için uygun bir tarih olduğunu öne süren Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Herkes hesabını kitabını, yatırımını ona göre yapsın” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AA Editör Masası'na konuk oldu.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, ‘yeni bir dönemin geldiğini’ söyledi. İttifak ortakları MHP’nin 26 Ağustos’ta seçim yapılmasına ilişkin talebinin neden kabul edilmediğini açıklayan Bozdağ, “24 Haziran seçim için uygun bir tarih. Çünkü 26 Ağustos yazın ortası ve Kurban Bayramı'nın akabinde” dedi.

Bahçeli'nin erken seçim çağrısını grup toplantısında öğrendiğini ileri süren Bozdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Madem ki sistem değişti, biz o yeni sistemle yolumuza devam etmeliyiz. Artık sistemin hataya geçirilmesini daha fazla geciktirmenin kimseye bir faydası yoktur.

- Türkiye'nin hızlı karar almaya, alınan kararları hızlı uygulamaya ihtiyacı var. Seçim tartışmaları bitsin.

- (Seçim tarihinin piyasalara etkisi) Olumlu etkileyeceğine inanıyorum.

'YATIRIM YAPMAK İSTEYEN HESABINI KİTABINI 24 HAZİRAN’A GÖRE YAPSIN’

- 24 Haziran sabahı 5 yıllık bir yol belirlenmiş oluyor. Yatırım yapmak isteyen hesabını kitabını ona göre yapacak. Sayın Bahçeli'nin açıklamasını ilk defa ben grup konuşmasını dinlediğimde duydum. Önceden bir görüşme sonucu yapılan bir açıklama değil. Bizim adayımız, MHP'nin adayı, milletin adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

- Seçim istiyorsanız, ortaya çıkın mücadelenizi yapın. Adayınızı gösterin, başka işler yapın, ne yapıyorsanız onu yapın.

- Sayın Kılıçdaroğlu ikide bir Cumhurbaşkanımıza 'Hodri meydan, gel yarışalım' diyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti'nin adayı ve seçim meydanı kuruldu. Şu anda siyasetin er meydanı kuruldu, başpehlivanların çıkması lazım.

‘YSK PARLIYOR’

Bozdağ, eleştirilerin odağındaki YSK’nın da ‘sırtını sıvazladı’.

"YSK bir güven müessesesi olarak adeta yıldız gibi parlıyor. Çünkü pek çok eleştiri yapılmasına rağmen YSK'ya güveni bugüne kadar kimse zedeleyemedi” ifadelerini kullandı.

Gerek daha önceki seçimlerde gerekse 16 Nisan Anayasa referandumunda çok sayıda hilenin ve hukuksuzluğun tespit edilmesine rağmen bunlar yaşanmamış gibi davranan Bozdağ, en doğru yaptıkları işlerin başında seçim işlerinin geldiğini savunarak, ‘bütün dünyanın YSK'nın seçimi doğruluk, dürüstlük ilkeleri çerçevesinde yaptığının şahidi olduğunu’ iddia etti.

YSK'nın seçim takvimini şimdiden hazırladığı kanaatinde olduğunu ve Meclis’ten seçim kararının çıkmasını beklediğini anlatan Bozdağ, seçim kararı çıktığında takvimin, hangi gün ne olacağının ilan edileceğini söyledi.

'YOK, YOK, YOK'

Bekir Bozdağ, erken seçim iddiaları için 1 Mart 2018’de yaptığı açıklamada kendine vura vura “Yok yok yok” demişti.

"Daha önce bir kere erken seçim oldu, esasında çaresizlikten alınmış bir çare seçimidir” ifadelerini kullanan Bozdağ şunları söylemişti:

“Türkiye'nin önünü açmak için yapılan bir seçimdi. Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz. AK Parti'nin geleneğinde vaktinde seçim vardır. Bu geleneğe alışmayanlar, bu geleneğe alışsalar iyi olur. Seçim vaktinde olacaktır. Herkes planını ona göre yapsın.”