Bozdağ: Suriye'nin bölgeye güvenlik gücü göndermesi söz konusu değil

Bozdağ: Suriye'nin bölgeye güvenlik gücü göndermesi söz konusu değil

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

ÇOCUKLARA CİNSEL İSTİSMAR

Bozdağ, çocuklara cinsel istismar ile ilgili komisyon kurulacağını söyledi.

"6 bakan tedbirler için komisyon kuracak. Çocuklarımızı mağdur eden kişiler ile mücadele etmeliyiz. Her yerde birlikte mücadele etmeli, duyarlılığı artırmalıyız. Sadece cezalarla bu mesele halledilemeyeceğini bilmemiz gerek. 12 yaşını doldurmamış çocuklar için ayrı cezai yaptırım getirilebilecek. Bu suçları önleyici, koruyucu adımları atmaya hepimizin özen göstermesi lazım" dedi.

'SURİYE'NİN BÖLGEYE GÜVENLİK GÜCÜ GÖNDERMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Afrin operasyonuyla ilgili de konuşan Bozdağ, "PYD'nin Suriye yönetimi ile anlaştı haberlerini yakından takip ediyoruz. Gerçek dışıdır, gerçekle alakası yoktur. Suriye yönetimin bölgeye herhangi bir güvenlik gücü göndermesi söz konusu değildir. Böyle bir adım atılırsa büyük bir felakate yol açar. Cumhurbaşkanımız, Putin ile görüşmüştür. Rusya ile Türkiye'nin Afrin'deki operasyona bakışı neyse bugün de aynıdır. Cumhurbaşkanımız ayrıca Ruhani ile de görüşme yapmıştır" dedi.

SEÇİM İTTİFAKI

MHP ve AKP'nin seçim ittifakı görüşmelerine de değinen Hükümet Sözücüsü, "MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin oluşturduğu 3 kişi ile AKP'li heyet bir araya geldi. Çalışmalarını tamamladılar. Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli biraraya geldi. 26 maddede mutabakata varıldı. Bu maddeleri ben açıklamayacağım. Seçim ittifakını yasaklayan düzenlemeler yasalarımızdan çıkarılmıştır. Bunun yasal çerçevesi çizilmiştir. Oyların dağılımı, vekil dağılımları nasıl olacak, bunlar açıklanacak. Uyum değişiklikleri yapılıyor. Seçim barajına ilişkin bir değişiklik yok. Detayları Çarşamba günü açıklanacaktır. İttifak yapılacak partiler arasında herhangi bir sınırlama yok" ifadelerini kullandı.