Bozdağ 'OHAL uzatılacak mı?' sorusuna yanıt verdi

Bozdağ 'OHAL uzatılacak mı?' sorusuna yanıt verdi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "OHAL'in uzatılması ihtiyacı ortadadır" dedi.

OHAL'i bir yönetim rejimine dönüştüren AKP hükümetinden yeniden uzatma sinyali geldi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

OHAL’in uzatılabileceğini söyleyen Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

OHAL'İN UZATILMASI

"Suriye'de harekatlar, İdlib'de gerginliği azaltma bölgeleri devam ediyor. Öte yandan FETÖ ile PKK ile yurt içinde mücadele devam ediyor. Etkin ve kararlı şekilde sürmesi gerekmektedir. OHAL'in uzama ihtiyacı ortadadır. Bakanlar Kurulu kararına dönüştürülür TBMM de kabul ederse OHAL yeniden uzatılabilir."

ERKEN SEÇİM

“Cumhurbaşkanı, parti yetkilileri, ben ve arkadaşlarım açıklıyor. Erken seçim yok. Başbakan da öyle diyor. Her gün gazeteler yazıyor. Türkiye'yi kulisler yönetmiyor. Türkiye'yi AK Parti hükümetleri yönetiyor. Seçim zamanında. Herkes hesabını 2019'un mart ve kasım seçimlerine göre yapsın."

AFRİN

“YPG/PYD terör örgütleri Afrin'den nasıl temizlendiyse, şimdi Tel Rıfat'tan temizlenecek. Orada da sona doğru yaklaşıldı."

ERDOĞAN'IN KAMUFLAJ GİYEREK SANATÇILARLA SINIRA GİTMESİ VE KILIÇDAROĞLU'NUN ELEŞTİRİLERİ

“Cumhurbaşkanımız sınır bölgesine ilk kez gitmiyor. O zaman da askeri kıyafet giymişti. O zaman tepki göstermedi bu kez Cumhurbaşkanımıza ve yanındaki sanatçılara ahlaksızca, densizce hakaretlerde bulunuyor. O CHP'ye büyük bir haksızlık da yapıyor. CHP'nin yerlerde sürünmesinin nedeni yerde sürünen ahlaktan da kaynaklanıyor. Başkomutan asker elbisesini giyemez mi? Giyer. Niye rahatsız oluyorsun, onur duymuyorsun. Teröre mücadelesinde askerimizin yanındayız diyorlar. Bu teşekkürü hak eden bir davranıştır. Ben beklerdim ki bir kamuflaj da o giysin. Mehmetçiğe destek, moral versin. Bunlar FETÖ'nün DEAŞ'a silah vs. yardımı yapılıyor haberleri, iftiraları atıldığı zaman o zaman milletvekilleri gittiler oraya. TSK büyük bir başarı elde etmiş, sanatçılarımıza büyük bir saygısızlık yaptı.”