Bozdağ: Anayasa çalışmamız nihayete erdi

Bozdağ: Anayasa çalışmamız nihayete erdi

Bozdağ, çalışmanın Erdoğan'a sunulduğu açıkladı.

Anayasa çalışmalarının sona erdiğini açıklayan Bakan Bekir Bozdağ, Erdoğan'a arz edildiğini belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Saray'da düzenlenen Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliğiyle ilgili Kabine'de sunum yapıp yapmadığının sorulması üzerine, "Çoktan yaptık" diyen Bozdağ, "Anayasa çalışmamız nihayete erdi. Sayın Cumhurbaşkanımıza arzı yapıldı. Takdir beyefendinin, grupta olabilir, daha sonra olabilir. Bu hafta grup yok zaten. Grupta açıklayabilir ama açıklamayabilir de" dedi.

DHA'nın aktardığına göre Bozdağ, teklifin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde "başörtüsüne kanuni güvence" gereköesiyle hazırlanan kanun teklifinin CHP tarafından Meclis'e sunulmasının ardından Erdoğan, Anayasa değişikliği çağrısında bulumuştu. İktidar, LGBTİ+ yurttaşları hedef alan aile düzenlemesinin de çalışmada yer alacağını dile getirmişti.

'HERKES İÇİN ANAYASAL TEMİNAT GETİRİYORUZ'

Anayasa'nın aile ile ilgili 41. maddesinin birinci fıkrasının değiştiğini aktaran Bozdağ, inanç hürriyetiyle ilgili 24. maddeye de 2 yeni fıkra eklendiğini söyledi. Bozdağ, değiştirilen maddeye "başı açık" ve "başı kapalı" şeklinde telaffuzların eklenme ihtimali ile ilgili, "Göreceksiniz ama şunu söyleyeyim, hem başı açık olan hem başı örtülü olan herkes için Anayasal teminat getiriyoruz" diye konuştu.