Boşanma aşamasında olduğu kadını öldüren Eren Erdoğan’a ‘pişmanlık’ indirimi!

Boşanma aşamasında olduğu kadını öldüren Eren Erdoğan’a ‘pişmanlık’ indirimi!

İstanbul'da boşanma aşamasında olduğu kadını öldürüp cansız bedenini araçla iki saat gezdiren katil Eren Erdoğan’a verilen “pişmanlık” indirimine, katledilen kadının ailesi isyan etti.

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde boşanma aşamasında olduğu Fatma Erdoğan'ı aracında silahla ateş ederek öldüren ve katledilen kadının cansız bedeniyle 2 saat boyunca dolaşan Eren Erdoğan hakkında müebbet hapis kararı verildi. 

Katile uygulanan indirime tepki gösteren Fatma Erdoğan'ın annesi Kıymet Alyar, "Biz öldük. Bütün sülale öldü. Yaşamıyorum ben. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası beklerken iyi hali düşünülerek müebbet hapis cezası verildi. Benim kızım gitmiş, neresi iyi hal?" dedi. Ailenin avukatı Sanem Oğuz ise, "Bizim savaşımız yeni başlıyor. Biz istinaf kanunu yoluna başvuracağız. Katilin hak ettiği cezayı almasını sağlayacağız" şeklinde konuştu. 

‘GELECEĞİ ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ’ DİKKATE ALINMIŞ!

Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Eren Erdoğan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, maktul Fatma Erdoğan’ın ailesi ve tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Son sözü sorulan tutuklu sanık Eren Erdoğan, "Pişmanım. Üzgünüm. Böyle bir şey olmasını istemiyordum. Tasarlayarak, planlayarak bu suçu işlemedim" dedi. Sanığın sabıkasız oluşunu, suçu işlemesinden sonraki pişmanlığını, verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının “geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini” ve duruşmada gözlemlenen kişiliğini “lehine indirim” sebebi sayan mahkeme heyeti, cezayı müebbet hapse çevirdi. Ayrıca “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 2 yıl 9 ay 10 gün hapis, “ruhsatsız silah bulundurma”dan 6 bin lira para cezasına hükmetti.  

‘NEYİN GELECEĞİ’ 

Çıkan gerekçeli karar sonrası müebbet hapis cezasına çarptırılan katil Eren Erdoğan'ın kararına itiraz eden anne Fatma Alyar, "Ağırlaştırılmış müebbet yerine. Bir canın bedeli bu mu yani? Neyin geleceği? Benim kızımın geleceği oldu mu ki onun da geleceği olsun? Gelecek şansı tanıyorlar, gelecek hakkı tanıyorlar bir kravat bir ceket. Çok güzel. Yüce mahkeme dediğimiz, bir katilin bir kravatına mı bakar? Niye benim giydiğim kara yaslara bakmıyor? Ben de yasları bağladım gittim. Eziyet gibi gözümün önünde benim kızımın azraili ile karşı karşıya durdum benim duygularımı neden bu mahkeme heyeti göz önüne almadı da bir katilin kravatını aldı? Ben çocuğumu polisle gittim devlet kapısıyla gittim, devletin adıyla aldım. Devletin adına mahkeme kararı açtım hukuk dışı asla hiçbir şey yapmadım" şeklinde konuştu. 

İHBARDAN 15 DAKİKA SONRA ÖLDÜRDÜ!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktul Fatma Erdoğan ile sanık Eren Erdoğan’ın boşanma aşamasında oldukları, 16 Mart 2019’da Fatma ve Eren Erdoğan’ın alışveriş merkezinde buluştukları, sonrasında Fatma Erdoğan’ın 155 polis ihbar merkezini arayarak “Davalık olduğum eşim beni esir tutuyor, şu an araca kilitledi” şeklinde ihbarda bulunduğu anlatılmıştı. Polis ihbar hattı ile yapılan görüşmeden yaklaşık 15 dakika sonra sanık Eren Erdoğan’ın Fatma Erdoğan’ı tabanca ile 2 el ateş ederek öldürdüğü belirtilen iddianamede, sanığın öldürdüğü kadının cansız bedeni ile arabada bir süre dolaştığı, daha sonra teslim olduğu belirtilmişti. 

DÖNECEĞİM DEMİŞTİ 

Katil zanlısı Eren Erdoğan’ın gözaltında elinde kelepçe ile ‘öz çekim’ yapıp “Döneceğim yine” notuyla sosyal medyada paylaşması da dikkat çekmişti.

DAHA FAZLA