Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından tehdit edilen kadın: Ölmek istemiyorum

Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından tehdit edilen kadın: Ölmek istemiyorum

İki yıl önce boşanma davası açtığı fakat mahkemenin bir türlü boşamadığı erkek tarafından tehdit edilen kadın ''Her şey bittikten sonra ceza alıp almamasının hiçbir önemi yok, ölmek istemiyorum'' dedi.

İzmir'de Saadet K., 2 yıl önce boşanma davası açtığı ancak bir türlü boşanamadığı A.K.'den sürekli tehdit mesajları aldığını ve can güvenliği için sık sık adres değiştirmek zorunda kaldığını belirterek, "Ölmek istemiyorum. Ben ve benim gibi bu durumları yaşayan çok fazla kadın var" dedi.

İzmir'de yaşayan ve 21 yıl önce A.K. ile evlenen Saadet K., yaklaşık 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik yaşadığı gerekçesiyle boşanma davası açtı. 2 çocuğu bulunan çift için mahkemeden boşanma kararı çıkmazken, Saadet K., A.K.'den sürekli tehdit mesajları aldığını ve can güvenliği için sık sık adres değiştirmek zorunda kaldığını söyledi.

Boşanma sürecinin bir an önce noktalanmasını isteyen Saadet K., "Evliliğimizin son 3 senesi şiddetli geçimsizlik şeklinde geçtiği için 2 sene önce boşanma davası açtım. Ancak bu sürede boşanamadım. Eşim mahkemede, 'Seni seviyorum ve yaptıklarımdan pişmanım' diyordu. Arada çocuklarımız olduğu için ben de süreci doğru bir şekilde yürütmeye çalıştım. Fakat anladım ki bu sadece bir oyun. Boşanmayarak benden intikam aldığını düşünüyorum. Ancak bu neyin intikamı onu bilmiyorum" diye konuştu.

'YÜZÜME KEZZAP ATMAK VE ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDİYOR'

Boşanmaya karar verdiği günden beri fiziki ve psikolojik şiddet gördüğünü belirten Saadet K., "Sadece ben değil, ailem, kardeşlerim ve onların çocukları da yaşıyor. İş hayatım da ciddi bir biçimde etkilendi. Bunun durdurulması için her türlü yola başvurdum ancak hiçbir sonuç alamadım. Yaklaşık 7 aydır sabit olarak kaldığım bir yer yok. Sürekli adres değiştirip kaçıyorum. Fakat yine de psikolojik şiddet bitmiyor. İftira, hakaret ve ölüm tehditleri alıyorum. Yüzüme kezzap atmakla ve öldürmekle tehdit ediyor. Dolayısıyla yapar mı, yapamaz mı bilmiyorum ama kendim ve çocuklarımı korumak zorundayım. Kendi ismimi bile taşımak istemiyorum. Hem ben hem ailem hem de çocuklarım psikolojik destek alıyoruz. Şehir değiştirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

'ÖLMEK İSTEMİYORUM'

Hemen her gün kadın cinayeti haberleri duyduğunu belirten Saadet K., "Ben de bunu yaşamak istemiyorum. Her şey bittikten sonra ceza alıp almamasının hiçbir önemi yok. Canımızı korumamız lazım. Ölmek istemiyorum. Ben ve benim gibi bu durumları yaşayan çok fazla kadın var" dedi.

DAHA FAZLA