Boşandığı erkek tarafından ölüm tehditleri alan kadın: Can güvenliğim yok, belki de bunlar son mesajlarım

Boşandığı erkek tarafından ölüm tehditleri alan kadın: Can güvenliğim yok, belki de bunlar son mesajlarım

İstanbul Esenler'de yaşayan Seyhan Önem isimli kadın, sosyal medya hesabı üzerinden, evli olduğu erkekten boşanmasının ardından gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddeti anlattı. Önem, "Benim can güvenliğim yok. Ölmek istemiyorum, belkide bunlar son mesajlarım" dedi.

İleri Haber

İstanbul Sözleşmesi'nin 'tartışıldığı' Türkiye'de, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin önüne geçilemezken bir 'ölmek istemiyorum' feryadı daha geldi.

İstanbul Esenler'de yaşayan iki çocuk annesi Seyhan Önem isimli kadın, iki yıl önce ayrıldığı erkek tarafından gördüğü şiddeti ve boşanmalarının ardından yaşadıklarını sosyal medya hesabı üzerinden anlattı. 

Twiiter'dan paylaşım yapan Seyhan Önem, evli olduğu erkekle ayrılmalarının ardından sürekli psikolojik şiddete maruz bırakıldığını ifade ederken, ölüm tehditleri aldığını söyledi. 

Ayrıldığı erkek tarafından evinin basıldığını ve hapis hayatı yaşamak zorunda kaldığını belirten Önem, "1 Temmuz 2020 günü beni arayarak, gelip evden alacağını, eve zorla girecek ve kapıyı açtıracak çevresi olduğunu söyledi. Aldıktan sonra döve döve merdivenlerden indireceğini ve ecelime götüreceğini belirtti" dedi.

4 Temmuz günü evinin önünde saatlerce beklediğini belirten Seyhan Önem ailesinin de tehdit edildiğini ifade etti.

Önem şunları söyledi:

'ARKADAŞ OLMAYI KABUL ETMEDİĞİM İÇİN TEHDİT ETTİ'

"22 Temmuz'da doğum günü kutlayacağımız için çocuklarım bendeydi. Beni çocukları bahane ederek aradı ve ona geri dönmemi istedi. Geri dönmeyeceğimi belirtince gece 03.00 saatlerinde çocukları almaya geldi. Buraya gelmeden önce anneme gitti.

Sonrasında bayramın 1. gününe kadar çocuklarımın sesini dahi duymadım. Bayramın 1.günü oğlum aradı ve babasının benimle konuşmak istediğini söyledi. Konuştuğumda çocukları kullanmayacağını ve onları gidip alabileceğimi söyledi.

Kanunen bayramın 2. günü saat 10.00'dan 3. günü saat 17:00'ye kadar çocukları alma hakkım olduğu için sabah 10.00'da çocukları almaya gittim. Eve döndüğümüzde tekrar aradı ve sosyal medyadan kendisiyle arkadaş olmamı istedi.

Kabul etmediğim için öfkeyle çıldırdı ve öfke patlaması yaşayarak bana küfürler ve tehditler etmeye başladı. Telefonu kapatıp engelleyince ablama bu mesajları yolladı:

Tehditlerine devam ederken bir yandan polisten ve şikayetçi olmamdan korkmadığına dair şunları söyledi:

'3 AY GEÇSE DE ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ'

Bu tehditlerden sonra 1 Ağustos 2020 günü tekrar polise gidip şikayetçi oldum. Ve 2 Ağustos saat 17:00'de polis eşiliğinde çocukları bırakmaya gittim. Bırakmaya gittiğim esnada ailesi tarafından saldıraya maruz kalacak duruma geldim.

Bu kadar şey yaşandıktan sonra akşam ablamın eşini arayarak beni evden bile gelip alabileceğini, 3 ay geçsede enseleyeceğini ama yinede öldüreceğini belirtti. Ayrıca 2 Ağustos günü kardeşi tarafından mesajlar aldım.

'BELKİ DE SON MESAJLARIM'

Seyhan Önem son olarak "Çok korkuyorum, ölmek istemiyorum" derken, şu paylaşımı yaptı:

"Ben 2 çocuk annesi olarak ölmekten çok korkuyorum. Korktuğum için 1 aydır evden dışarı çıkmıyorum. Benim can güvenliğim yok. Ölmek istemiyorum, belkide bunlar son mesajlarım."

 

DAHA FAZLA