Borsa İstanbul'un satışa çıkan hisselerini Varlık Fonu aldı

Borsa İstanbul'un satışa çıkan hisselerini Varlık Fonu aldı

TVF, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın ‘Hakan Atilla kararı’ sonrası satmaya karar verdiği Borsa İstanbul’daki yüzde 10 hissesini aldı.

Türkiye Varlık Fonu (TVF); Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) "Hakan Atilla kararı" sonrası satmaya karar verdiği Borsa İstanbul’daki yüzde 10 hissesini aldı. Böylece TVF’nin Borsa İstanbul’daki hissesi yüzde 90.60’a çıktı.

ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD’de hüküm giyen Hakan Atilla, tahliye olduktan sonra geçen ekim ayında Borsa İstanbul’a genel müdür olarak atanmıştı. Borsa İstanbul’un ikinci büyük hissedarı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) karara itiraz etmiş, Aralık 2015’te aldığı hisseleri satışa çıkarmıştı.

TVF’nin açıklaması şöyle: “Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yüzde 10’luk hisselerini bugün satın alarak Borsa İstanbul’daki payımızı yüzde 90.60’a çıkardık. Potansiyeline ve geleceğine inandığımız Borsa İstanbul’daki payımızı ve temsil gücümüzü artırarak Türkiye’nin bu çok değerli kurumunu İstanbul Finans Merkezi stratejimiz kapsamında bölgesel lider haline getirmeyi amaçlıyoruz.”

Ağustos 2016’da kurulan TVF, Borsa İstanbul’un yüzde 73.6 hissesini devralmıştı. Fon, Eylül 2018’de de American Nasdaq’ın yüzde 7’lik hissesini de alarak Borsa İstanbul’daki payını yüzde 80.6’ya çıkarmıştı.

 

DAHA FAZLA