Bornova Milli Eğitim Müdürlüğü buyurdu: 'Öğrencileri dini derslere yönlendirin'

Bornova Milli Eğitim Müdürlüğü buyurdu: 'Öğrencileri dini derslere yönlendirin'

Bornova Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede görev yapan okul müdürlerine gönderdiği yazıda, öğrencilerin seçmeli ders tercihlerinde dini derslere yönlendirilmelerini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) orta okul ve liselerde seçmeli ders tercihlerinin 4-22 Ocak tarihleri arasında yapılacağının açıklanmasının ardından, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede görev yapan okul müdürlerine yazı gönderdi.

İz Gazete'den Duygu Kaya'nın haberine göre, anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden gönderilen okul müdürlerine iletilen yazıda, öğrencilerin seçmeli ders tercihlerinde dini derslere yönlendirilmeleri 'gerektiği' bildirildi. 

'DİN DERSLERİNİN SEÇİMİNDE ÖNCÜ OLMANIZI BEKLİYORUZ'

Gönderilen mesajda, "Sayın müdürlerim hepinize hayırlı günler diliyorum. Malumunuz olduğu üzere 04-22 Ocak tarihleri arası, seçmeli derslerin belirlenmesi sürecidir. Bu süreçte özellikle 4-5-6-7-8-9-10 ve 11. Sınıflarda okuyan öğrencilerin ders seçiminde rehber öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, okul müdürleri ve veliler belirleyici olacaktır. Evlatlarımızın milli, manevi ve ahlaki açıdan donanmaları ve yetişmeleri için mutlaka doğru seçim yapmalarına yardımcı olalım. Bu konuda siz sayın ilçe müdürlerimizin rolü de belirleyici olacaktır. Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerinin seçiminde desteklerinizi ve öncü olmanızı bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

'BİLİMSEL EĞİTİMDEN UZAKLAŞTIĞIMIZIN KANITIDIR'

Konuya ilişkin İz Gazete'ye konuşan Eğitim İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Cangı, "Bu olay laik ve bilimsel eğitimden uzaklaştığımızın kanıtıdır.Çağdaş, bilimsel ve laik eğitimi savunan bir sendika olarak, bu seçmeli derslerde okul idaresi ya da başkaları tarafından yönlendirme yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Veli ve öğrenci tarafından kararlaştırılan seçmeli ders seçiminde, bu özgürlüğün açılması gerekir. Bir baskı olmaması gerekir, burada ise açık bir dayatma var. Bilimsel ya da akademik derslerin seçilmemesi, sadece ahlak derslerinin seçilmesi için bir yönlendirme var. Bu yazı İlçe Milli Eğitim'den yollanmış ve ona da muhtemelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldi. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız " dedi.

 

DAHA FAZLA