Boris'ten salgın için gecikmiş U dönüşü: İngiltere'de sıkı tedbirler ve kısıtlama

Boris'ten salgın için gecikmiş U dönüşü: İngiltere'de sıkı tedbirler ve kısıtlama

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, dört saatlik salgın zirvesinden sonra hazırladığı bir videoyla yeni önlemleri açıkladı. Toplantıdan belirsizlik dışında bir sonuç çıkmadı. 

İleri Haber - Londra

Koronavirüs salgınının ilk döneminde "sınırlı bulaştırma" olarak adlandırılan, tartışmalı bir politika izleneceğini duyuran İngiltere Başbakanı Boris Johnson şimdi de belirsiz adımlarla gecikmiş önlemler alma telaşında. 

Johnson, dün salgınla mücadele konulu dört saatlik zirveden sonra 6:35 dakikalık bir videoyla yeni önlemleri açıkladı. 

Geçen hafta cafe, pub, take away vb işletmelere mümkün olduğunca dükkanlarını açmama ve insanlara sokağa çıkmama çağrısı yapan Boris Johnson dün yaptığı açıklamada market ve eczaneler hariç tüm dükkanların kapanacağını, toplu etkinliklerin, ikiden fazla kişinin yan yana gelmesinin yasaklanacağını ve yasağa uyulmazsa güvenlik güçlerinin müdahale edeceğini duyurdu. Sokağa çıkmak serbestliği ise belirli sebeplere bağlandı, fakat güvenlik güçerine sözlü beyan şimdilik yeterli görünüyor. Büyük işletmeler, toptancılar ve sanayi ise çalışacak.
Henüz güvenlik güçlerinin ne gibi yaptırımlarda bulunabileceği muallak. Sözlü beyanın yeterli olmasının sokaktaki insanları nasıl eve göndereceği belli değil; oysa Londra gibi hizmet sektörü ağırlıklı şehirlerde sektör çoktan havlu atmış, birçok işyeri kapanmış fakat sokakta yine de yoğunluk oluşmuştu. Yeni önlemlerin zaten fiilen kapanan yerlerin resmen kapanması dışında başka neye yarayacağı belirsiz.