'Borcumu nasıl ödeyeceğim?' diye soran esnafa, kaymakamdan yanıt: 'Uyuşturucu satarak da para kazanırsın'

'Borcumu nasıl ödeyeceğim?' diye soran esnafa, kaymakamdan yanıt: 'Uyuşturucu satarak da para kazanırsın'

Covid-19 denetimleri sırasında bir esnafın "Kaldırıma sandalye koyamıyoruz. Ben bu şekilde nasıl para kazanacağım?" sorusuna Kaymakam Yılmaz'ın verdiği yanıt şoke etti.

Turgutlu Kaymakamı, ilçedeki Covid-19 denetimi sırasında kaldırıma sandalye koyamadığı için "Nasıl para kazanacağım?" diye soran esnafa Arkadaş para kazanma yasal olur. Uyuşturucu satarak da para kazanırsın’’ cevabını verdi.

Manisa’nın tüm ilçelerinde yeni tip koronavirüs denetimi yapıldı. Denetim yapılan ilçelerden biri olan Turgutlu’da denetimlere Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü ve Kaymakam Ali Yılmaz katıldı.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre, kahvehane işletmecisi olan Süleyman Er, kaldırım işgali yasağı nedeniyle denetim sırasında Kaymakam Yılmaz’a “Sandalyeler içeride çok sık olduğu için insanları rahatsız ediyor. Dışarı kaldırıma koyamıyoruz. Ben bu şekilde nasıl para kazanacağım? 25 bin lira kredi çektim, bunu nasıl ödeyeceğim?'' diye sordu.

'UYUŞTURUCU SATARAK DA PARA KAZANIRSIN'

Er’e, Kaymakam Yılmaz’ın verdiği yanıt ise şoke etti. Yılmaz, yasak kararını yeniden hatırlatırken, “Sandalyelerin kaldırımlarda ve sokaklarda olması yasak. Arkadaş para kazanma yasal olur. Uyuşturucu satarak da para kazanırsın. Kaldırıma sandalye koyman yasalara, valiliğin kararlarına göre aykırı” dedi

Kahvehane işletmecisi Er ise kaymakam Yılmaz’a, “Ben o işi yapamam” şeklinde yanıt verdi.

 

DAHA FAZLA