Borçlarını ödeyemeyen çiftçi yaşamına son verdi: 'Bu onursuzluğa dayanamam'

Borçlarını ödeyemeyen çiftçi yaşamına son verdi: 'Bu onursuzluğa dayanamam'

Çiftçi Aktaş'ın ölümüyle ilgili konuşan CHP'li Bülbül, "Asıl ‘sorumlu’ Tarım Kanunu gereği çiftçiye ödenmesi gereken 210 milyar lirayı yandaşlarına peşkeş çeken, çiftçiyi 61 kat borçlandıran AKP iktidarıdır" dedi.

İleri Haber

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan ve bir süredir borçlarını ödeyemediği için bunalımda olan iki çocuk babası çiftçi, av tüfeği ile yaşamına son verdi. Çiftçinin "Borcum çok, traktörümü de satın borçlarımı ödeyin, bu onursuzluğa dayanamam” notu bıraktığı ortaya çıktı.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Yaşyer Köyü'nde yaşayan çiftçi ve iki çocuk babası 50 yaşındaki Fahrettin Aktaş bu sabah saatlerinde annesi Ayşe Aktaş ile birlikte yaşadığı evin odasında kendisine ait av tüfeği ile intihar etti. Fahrettin Aktaş’ın cansız bedenini, sabah uyandıktan sonra oğlunu kahvaltıya beklerken silah sesi gelmesinin ardından odaya giren anne Ayşe Aktaş buldu.

Fahrettin Aktaş’ın yaşamına son vermesinin ardında başucunda ise “Traktörün de olmak üzere borcum çok, traktörümü de satın borçlarımı ödeyin, bu onursuzluğa dayanamam” yazılı bir not bulundu. Aktaş'ın borçlarının bulunduğu ve bir süredir bunalımda olduğu belirtildi.

ASIL SORUMLU İKTİDAR

Aktaş’ın ölümüyle ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, "Muğla'da bir çiftçi, ‘Borcum çok, traktörümü de satın borçlarımı ödeyin, bu onursuzluğa dayanamam’ notu bırakarak intihar etti. Asıl ‘sorumlu’ Tarım Kanunu gereği çiftçiye ödenmesi gereken 210 milyar lirayı yandaşlarına peşkeş çeken, çiftçiyi 61 kat borçlandıran AKP iktidarıdır. Verilen sözler tutulmuyor. Çiftçiye yönelik elle tutulur hiçbir destek yok ve bugün çiftçi yalnız bırakıldı, kaderine terk edildi. Son günlerde yaşanan intihar olaylarına böylece bir yenisi daha eklenmiş oldu ve onun da gerekçesi yine ekonomi!" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA