Bombaları IRA üstlendi

Bombaları IRA üstlendi

İskoçya ve İngiltere'de paket içerisinde bulunan bombaları IRA üstlendi.

İskoçya'daki Glasgow Üniversitesi ve Londra'da bulunan ve kontrollü şekilde patlatılan bombaları İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) üstlendi.

The Scottish Sun’ın polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, IRA Glasgow Üniversitesi ve Londra’daki üç ulaşım merkezine gönderilen bombaların sorumluluğunu üstlendi.

Beşinci patlayıcının ise henüz ortaya çıkmadığı belirtildi.

Haberde yer alan bilgilere göre; IRA militanları, Kuzey İrlanda merkezli bir yayın organına dün şifreli mesaj gönderdi. Yayın organı da bu mesajı polise iletti. Bu gelişme üzerine polis soruşturmayı genişlettiğini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta İskoçya'daki Glasgow Üniversitesi şüpheli paket nedeniyle boşaltılmıştı. İskoçya polisi üniversitedeki paketin kontrollü şekilde patlatıldığını bildirmişti.

Öte yandan, İngiliz Sky News televizyonunun polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, üniversitedeki şüpheli paket yine geçen hafta Londra'da iki havalimanı ile bir metro istasyonu yakınında bulunan İrlanda pulu taşıyan zarflarla bağlantılı bulunmuştu.

Londra'daki 3 zarftan, açıldığında küçük bir yangın başlatma kapasitesine sahip el yapımı patlayıcılar çıkmıştı.

İrlanda Cumhuriyeti polis teşkilatı Gardai, zarflardan ikisinde bulunan pulların İrlanda kaynaklı olduğunu doğrulamış ve olayın soruşturmasında İngiliz polisiyle iş birliği yapıldığını açıklamıştı.