Boluspor eski başkanından AKP sponsorluğuna sert tepki

Boluspor eski başkanından AKP sponsorluğuna sert tepki

AKP'nin Beypiliç Boluspor'a sponsor olmasını değerlendiren Boluspor'un eski Başkanlarından Mehmet Süha Alparslan "Boluspor ilk kez bu kadar politize oldu" derken çarpıcı iddialarda bulundu.

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

AKP Bolu İl Yönetim Kurulu, TFF 1. Lig'de mücadele eden Beypiliç Boluspor'un deplasmanda oynanacak Adana Demirspor karşılaşmasının sponsoru olmuş, Boluspor'un resmi internet sitesinde yapılan duyuruda ise "Adana Demirspor deplasmanının sponsoru olan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Yönetim Kurulu Üyeleri'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadeleri kullanılmıştı. 

Türkiye'nin spor tarihinde bir ilke imza atılan olaya ilişkin görüşlerini sorduğumuz Boluspor'un eski başkanlarından Mehmet Süha Alparslan, "Boluspor ilk kez bu kadar politize oldu" dedi.

Boluspor'a yeni seçilen Başkan Abdullah Abat'ın AKP'ye yakınlığı ile tanındığına dikkat çeken Alparslan, "Biz bunun bu kadar derinleştirileceğini beklemiyorduk. Boluspor'a yeni seçilen başkanın AKP'li olması da bunda etkili sanıyorum" şeklinde konuştu.

Beypiliç Boluspor Başkanı Abdullah Abat'ın bazı sosyal medya paylaşımları

'CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI ABAT'I DESTEKLEDİ' İDDİASI

Mehmet Süha Alparslan öte yandan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Boluspor başkanlık seçimlerinde CHP'li Belediye Meclisi Üyesi Erhan Beykoz yerine AKP'ye yakınlığı ile bilinen Abdullah Abat'ı desteklediğini iddia etti. 

Alparslan konuya ilişkin "Asıl sorun şu; Bolu'nun CHP'den seçilen Belediye Başkanı, Abdullah Abat'ın Boluspor Başkanı olması için aşırı bir çaba sarf etti. Boluspor'a Abat'ı başkan yapan Bolu'nun 'CHP'li olduğu iddia edilen' Tanju Özcan'ın kendisidir. Tanju Özcan eseriyle övünebilir. Kendisinin de Adana Demirspor deplasmanına konuk olarak gideceğini tahmin ediyorum.

Şu an Boluspor Başkanı ile Bolu Belediye Başkanı birlikte hareket ediyorlar. Ben Boluspor'un eski bir başkanı olarak ilk defa kulübün bu kadar politize olduğuna şahit oluyorum. Böyle bir şey hiç yaşamadık. Ama şimdi siyasetin Boluspor'dan faydalanmasını sağladılar" dedi.