Bolu’da fabrikada zehirlenen 4 işçiden 3'ü hayatını kaybetti

Bolu’da fabrikada zehirlenen 4 işçiden 3'ü hayatını kaybetti

Bir fabrikada arıtma odasında kontrol yaparken zehirlenen 4 işçiden 3'ü yaşamını yitirdi.

Bolu'nun Gerede ilçesindeki bir jelatin fabrikasında arıtma vana odasındaki vanayı kontrol ederken gaza maruz kalarak zehirlenen 4 işçiden 3'ü hayatını kaybetti.

Gerede Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve deriden jelatin üretimi yapılan bir fabrikanın arıtma vana odasındaki vanayı kontrol eden işçi geri gelmeyince, 3 işçi daha art arda odaya girdi.

Odaya son giren Enes Kayış'ın yarı baygın halde dışarı çıktığını gören diğer işçiler sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Oksijen maskesi takarak vana odasına giren itfaiye ekipleri, Mutlu Karataş, Yasin Başyiğit ve Emrah Deniz'i dışarı çıkarttı.

Sağlık personeli tarafından yapılan muayenede 3 işçinin hayatını kaybettiği belirlendi. Gazdan etkilendiği düşünülen ve Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Enes Kayış ise İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

İşçileri dışarı çıkartmaya çalışırken gazdan etkilenen 3 itfaiye personeli de tedbir amaçlı Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AFAD ekiplerince yapılan gaz ölçümünde, olay yerinde yoğun miktarda hidrojen sülfür, amonyak ve karbonmonoksit olduğu tespit edildi.

Öte yandan Gerede Belediye Başkanı Allar, kurtarma esnasında vana odasına giren 3 itfaiye personelinin de gazdan etkilendiğini ifade ederek, hayati tehlikesi bulunmayan itfaiyecilerin tedavisinin devam ettiğini söyledi.