Bolu'da 28 işçi hastaneye kaldırıldı

Bolu'da 28 işçi hastaneye kaldırıldı

Kentte 28 işçi zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Bolu'da bir tekstil fabrikasında çalışan 28 işçi, öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. 26 işçi taburcu olurken, içme suyu ve yemeklerden numune alındı.

Karacaağaç Mahallesi'nde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan işçilerden 28'i, akşam saatlerinde mide bulantısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. İşçilerin öğle yemeğinde tavuk yediklerini ve fabrikadaki çeşme suyundan içtiklerini söylemesi üzerine zehirlenme şüphesiyle olay, İl Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bildirildi.

FABRİKA VE OTELDEN ÖRNEK ALINDI

Ekipler, işçilerin çalıştığı fabrikaya giderek yemekten ve sudan numune aldı. Ayrıca, bazı işçilerin eğlenmek için gittikleri otelde de yemek yediklerini belirtmesi üzerine İl Tarım Müdürlüğü ekipleri otelin yemeklerinden de numune aldı. Fabrika ve otelden alınan numuneler laboratuvara gönderildi.

DHA'nın haberine göre hastaneye başvuran işçilerden 26'sı tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 2'sinin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

ZEHİRLENME VAKALARI

Bolu'nun Çaydurt Yuva Köyü’nde çoğu çocuk yüzden fazla yurttaş, 19 Temmuz’da içme suyu kaynaklı zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurmuş ve tedavi altına alınmıştı. Devam eden süreçte hastanede tedavi altına alınan kişi sayısı arterken, bir kişi de hayatını kaybetmişti.

Yapılan testlerin ardından yurttaşların Hemolitik Üremik Sendrom (HÜS) hastalığına yakalandığı belirtilmişti.