Bolivya’nın yeni Başkanı Luiz Arce’a bombalı saldırı

Bolivya’nın yeni Başkanı Luiz Arce’a bombalı saldırı

Bolivya'da ABD destekli darbenin ardından yapılan seçimlerde Başkan seçilen sosyalist Luiz Arce’a bombalı saldırı düzenlendi. Arce'ın saldırı sırasında MAS'ın başkent La Paz’da'ki genel merkezinde olduğu bildirildi.

Bolivya'daki seçimlerde ABD destekli darbeci yönetime karşı galip gelen Sosyalizme Doğru Hareket (MAS) lideri Luis Arce, başkent La Paz'da parti genel merkezinde bir toplantıdayken bombalı saldırıya uğradı.

MAS'ın basın sözcüsü Sebastian Michel, Television Universitaria ve Red Uno'ya saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunurken, “La Paz kentindeki partimizin genel merkezde yapılan ve Cumhurbaşkanı Luis Arce'ın da bulunduğu toplantıya dinamitle saldırı düzenlendi. Hükümetimiz herhangi bir silahlı çeteye taviz göstermeyeceketir" ifadelerini kullandı.

ÖLEN YADA YARALANAN YOK

Telesur'da yer alan habere göre, saldırıda ölen yada yaralanan olmadığı kaydedildi. Öte yandan güvenlik güçlerinin konuyla ilgili açıklama yapmamış olması ve gerekli önlemleri almadığı ser bir biçimde kınandı.

'BAŞARILI OLAMAYACAKLAR'

Twitter hesabından açıklama yapan Evo Evo Morales ise “La Paz’da Genel Merkeze yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Küçük gruplar toplumda endişe yaratmak için şiddet ortamı yaratmayı hedefliyor. Ancak başarılı olamayacaklar. Provokasyona gelmeyeceğiz. Devrimimiz barışçıl ve demokratiktir” ifadelerini kullandı.