Bolivya'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden sağcı Anez tutuklandı

Bolivya'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden sağcı Anez tutuklandı

Morales'in istifasının ardından kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Jeanine Anez gözaltına alınarak tutuklandı.

Bolivya'da ABD destekli aşırı sağcı muhalefetin saldırılarının ve ordunun baskısıyla Kasım 2019'da Devlet Başkanı Evo Morales'in istifa etmesinin ardından, 1 yıl geçici devlet başkanlığı görevini yürüten sağcı Jeanine Anez ve o dönem bakanlık yapan 5 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Anez, polis tarafından yakalanarak gözaltına alınması sonrasında tutuklandı.

Jeanine Anez'in gözaltına alındığını Bakan Eduardo Del Castillo Del Carpio Twitter hesabından yaptığı "Bolivya halkına Jeanine Áñez'in yakalandığını ve şu anda polisin elinde olduğunu bildiriyorum" paylaşımıyla duyurdu. Anez, hükümetin onayının ardından tutuklandı.

Bolivya'nın resmi haber ajansında (ABI) yer alan habere göre, ülkede "darbe davası" olarak bilinen soruşturma kapsamında Anez, eski Hükümet Bakanı Arturo Murillo, eski Devlet Başkanlığı Bakanı Yerko Nunez, eski Adalet Bakanı Alvaro Coimbra, eski Savunma Bakanı Luis Fernando Lopez ve eski Enerji Bakanı Rodrigo Guzman hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Terörizm, isyan ve komplo kurmak suçları yöneltilen eski devlet görevlilerinin ülkeden kaçma ve soruşturma sürecini engelleme ihtimali bulunduğu için haklarında yakalama kararı çıkarıldığı açıklandı.