Boğaziçi'nde polis saldırısında gözaltına alınan 43 öğrenci serbest bırakıldı

Boğaziçi'nde polis saldırısında gözaltına alınan 43 öğrenci serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı başlayan, ardından Bulu’nun gitmesiyle atanan kayyum rektör Naci İnci’ye karşı devam eden direniş 292. gününde

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş çadırı kurmak isteyen öğrencilere ÖGB saldırdı. Saldırıda öğrencilerin çadırına el konuldu. Saldırının ardından ise kampüse çevik kuvvet girdi. Akşam saatlerinde ise açıklama yapan öğrencilere polis saldırdı; 45 öğrenci işkence ile gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı başlayan, ardından Bulu’nun gitmesiyle atanan kayyum rektör Naci İnci’ye karşı devam eden direniş 292. gününde

Bugün öğrencilerin kurmak istediği direniş çadırına özel güvenlik birimleri (ÖGB) saldırdı. Saldırı sırasında çadırı yırtan ÖGB ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. Öğrencilerin çadırına el koyan ÖGB, diğer bir çadırın kurulmasını da engelledi.

Saldırının ardından Güney Kampüs’e çevik kuvvetin girdiği görüldü.

 

POLİS SALDIRDI

Çevik kuvvet ve ÖGB'ler akşam saatlerinde kayyumluk önünde toplanıp açıklama yapan öğrencileri meydana iterek kayyumluğu çevreledi. Daha sonra yapılan saldırıda 45 öğrenci işkence ile gözaltına alındı.

Dışarı çıkmak isteyen öğrencilere de izin vermeyen polis, "Geliyorsanız gelin, gelmiyorsanız zorla gözaltına alacağız" dedi.

TİP MİLLETVEKİLLERİ VATAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE

Gözaltına alınan öğrencilerin işlemlerinin sürdüğü Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ve Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, öğrencilerin 41'inin sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılacağını, 4'ünün ise savcılığa götüreceğini duyurdu. 

Sera Kadıgil, "Bugün Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyumun çıkardığı olay neticesinde 45 öğrenci gözaltına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiler. Avukatlardan aldığımız bilgiye öğrencilerin dördü savcılığa çıkarılacak. Geri kalan 41 öğrenci ise  serbest bırakılacak. Bugün çıkan bütün olayların tek sorumlusu kayyum rejimi ve orada aylardır duran tenteyi kaldırmaya bir anda karar veren özel güvenlik ve elbette onlara  bu emri verendir. Boğaziçi vazgeçmiyor. Biz de onların yanındayız." ifadelerini kullandı. 

Barış Atay ise "Şunu söylemek gerekiyor ki kayyum emrini veren de orada kendisini rektör zannederek duran kayyumda bu direnişin sonunda vermeye çalıştıkları kavgayı kaybedecekler." dedi. 

43 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

Sera Kadıgil, gözaltına alınan öğrencilerden 43'ünün serbest bırakıldığını, 2 öğrencinin ise yarın savcılıkta ifade vereceğini duyurdu.