Boğaziçi'nde polis ablukası: Öğrenciler okuldan zorla çıkarıldı

Boğaziçi'nde polis ablukası: Öğrenciler okuldan zorla çıkarıldı

Feyzi Erçin'in derslerine son verilmesi üzerine Güney Kampüs’te çadır nöbeti başlatan öğrenciler, gece saatlerinde polis ve ÖGB tarafından okuldan zorla çıkarıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AKP'li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar devam ederken, akademisyen Fevzi Erçin’in yaz okulunda ders vermesinin keyfi bir şekilde engellenmesi üzerine öğrenciler akşam saatlerinde Güney Kampüs’te bir araya geldi. Çadır eylemi başlatan öğrenciler, gece saatlerinde polis ve özel güvenlik birimleri (ÖGB) tarafından kampüsü terk etmeye zorlandı.

Boğaziçi direnişinde öğrencilere destek veren Feyzi Erçin'in derslerinin keyfi şekilde sonlandırılması üzerine "Feyzi Erçin yalnız değildir. Akademi biat etmez, biz bu gece buradayız" diyen öğrenciler, Güney Kampüs'te çadır eylemi başlattı. Öğrencilerin çadır kurması üzerine polisler üniversiteye girdi. Polisler öğrencilere eylemlerine son vermeleri yönünde çağrılar yaparken, ÖGB de eylemi sonlandırmaları için öğrencileri tehdit etti. 

Boğaziçi Dayanışması'ndan yapılan bilgilendirmede ise "Kayyumun icraatlarını protesto etmek üzere Gezi Direnişi'nin yıldönümünde kampüste kurduğumuz çadırlara müdahale etmek için gözaltı araçları ve çok sayıda polis hazırlanıyor" denildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde öğrenciler ikişerli, üçerli gruplar halinde kampüsü terk etmeye zorlandı.

 

DAHA FAZLA