Boğaziçililere destek verdiği için yandaşlar tarafından hedef gösterilen Oya Ersoy: Asıl terör öğrencilere yapılanlardır

Boğaziçililere destek verdiği için yandaşlar tarafından hedef gösterilen Oya Ersoy: Asıl terör öğrencilere yapılanlardır

Direnen Boğaziçili öğrencilere destek verdiği için yandaşlar tarafından hedef gösterilen HDP'li Ersoy, İleri'ye açıklamalarda bulundu. Ersoy, "Boğaziçi’nde ilk eylem olduğu andan itibaren hem AKP’nin, hem küçük ortağı MHP’nin hedefinde Gezi Direnişi vardı. Gezi korkusu aslında bir halk korkusudur" dedi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ‘kayyum rektör’ direnişini sürdürürken, direnişe ve öğrencilere destek verenlere yönelik iktidar cenahından saldırılar sürüyor. Öğrencilere destek verdiği için yandaş Yeni Şafak tarafından “terör” ile yaftalanan HDP’li vekil Oya Ersoy, “Bu memleket bizimdir ve bizim ortak mücadelemizle özgürleşecektir. Beni ve HDP’yi hedef göstermeleri bu birliktelikten nasıl korktuklarının göstergesidir” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarıyla, 2015 seçimlerinde AKP'den 1. bölge Milletvekili aday adayı olan Prof.  Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmış, buna karşı ''Kayyum rektör istemiyoruz'' diyen yüzlerce öğrenci Boğaziçi Üniversitesi önünde bir araya gelerek eylem yapmıştı. Polis, protestolarda öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle saldırmış ve bazı öğrencileri işkenceyle gözaltına almaya çalışmıştı.

Eylemlerin ardından başlatılan gözaltı dalgasında ise çok sayıda öğrenci “kayyum rektör istemiyoruz” dediği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

YANDAŞ YENİ ŞAFAK HEDEF GÖSTERDİ

Farklı şehirlerdeki deste eylemleriyle birlikte direniş sürerken, dün gözaltındaki öğrenciler Çağlayan Adliyesi’ne çıkarıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Oya Ersoy da öğrencilere destek olmak için Çağlayan’a geldi. AKP’nin yayın organı Yeni Şafak, Ersoy’un öğrencilere desteğini “CHP’den sonra HDP de Boğaziçi eylemlerine resmen destek verdi” başlığıyla haberleştirdi.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Terör örgütlerinin propagandasına dönüşen Boğaziçi Üniversitesi'deki eylemlere HDP resmen dahil oldu. HDP’li Oya Ersoy, İstanbul Adliyesi’ne giderek gözaltına alınan isimlere destek verdi. Ersoy, adliye önünde yapılan basın açıklamasını, “Gözaltına alınan öğrencilerin yanında, Çağlayan Adliyesi’ndeyiz” ifadesiyle sosyal medya hesabından canlı olarak aktardı.

‘HÜKÜM VERECEK OLAN YENİ ŞAFAK DEĞİL’

Yandaşların hedef gösterdiği Ersoy, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Bir hukukçu,bir insan hakları savunucusu,bir sosyalist olarak faşizmin karşısında,adalet mücadelesinin içindeyim. HDP'yi, beni terörist gibi göstermeye çalışmak bir acz ve saptırma icraatıdır! HDP yasal bir partidir ve onu yargılayacak ve hüküm verecek olan Yeni Şafak değildir!” dedi.

Ersoy, paylaşımında ayrıca HDP ve ben toplumun tüm sorunlarının muhatabı ve çözüm yolu tercihiyiz! Kendi suçlarını, hukuksuzluklarını örtmek için demogoji, şiddet ve yalana başvuruyorlar. Çıkıp açıkça savunun; Biz bilim karşıtıyız Biz seçim karşıtıyız Biz çıplak aramadan yanayız. Son sözüm; Üniversiteleri demogoji, kolluk ve maşa ile ele geçiremezsiniz Üniversite sizi kusar!” ifadelerini kullandı.

‘FAŞİZMLE İKTİDARDA KALMA DERDİNDELER’

Konuyla ilgili İleri’ye de açıklamalarda bulunan Ersoy, Boğaziçi direnişiyle birlikte AKP’nin yönetme kapasitesinin de açığa çıktığını, iktidarın 2013’ten beri Haziran Direnişi’ne yönelik korkuları olduğunu ve artık toplumda bir rıza üretme kapasitesi kalmadığını vurguladı. Ersoy, “O nedenle kendisine en ufak şekilde muhalefet eden kimseye tahammülleri yok. Biliyorlar ki rejimleri de iktidarları da halkın rıza gösterdiği rejim ve iktidar değil. O nedenle ancak baskıyla, zorla, kısaca faşizmle iktidarda kalma derdindeler” dedi.

‘İKTİDARIN GEZİ KORKUSU ASLINDA HALK KORKUSUDUR’

Boğaziçi’ne yapılan atamayı “iktidarın 18 yıldır ele geçiremediği ve normal akılla, bilimle kapısından giremediği üniversiteleri ancak emirle, talimatla ve kendi atadıklarıyla yönetme derdi” olarak niteleyen Ersoy, “Kendi istedikleri kuşağı yaratarak, memleketi şekillendirme amaçları var. Boğaziçi’nde ilk eylem olduğu andan itibaren hem AKP’nin, hem küçük ortağı MHP’nin hedefinde Gezi Direnişi vardı. Gezi korkusu aslında bir halk korkusudur. Halk korkusunun adıdır Gezi” şeklinde konuştu.

‘TERÖR ARANACAKSA TERÖR ÖĞRENCİLERE YAPILANLARDIR’

“Direnişin karşısında yapabilecekleri şey bu direnişi bölmek, gayrimeşrulaştırmaya çalışmaktı ama bunun için ellerinde hiçbir şey yok. Öğrencilerin evlerini bastıklarında kapıları kırdılar, duvarları kırarak içeri girdiler, çıplak arama dayatması yaptılar. Eğer bir terör aranacaksa terör budur. Bu yasa dışı davranışların hepsidir” şeklinde sözlerine devam eden Ersoy, iktidarın “başaramadık” dediği kültürel-sosyal hegemonya kuruluşunun ne maşalarla, ne de baskı ve zor ile gerçekleşemeyeceğini vurguladı.

‘ORTAK MÜCADELEDEN KORKUYORLAR’

Ersoy, “Üniversiteliler, ‘bu üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek’ diyorlar ve haklılar. Benim de tüm demokrasi güçlerine çağrımdır; bu memleket bizimdir ve bizim ortak mücadelemizle özgürleşecek. Beni ve HDP’yi hedef göstermeleri bu birliktelikten nasıl korktuklarının göstergesidir” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.