Boğaziçili öğrencilerin davası ertelendi

Boğaziçili öğrencilerin davası ertelendi

“Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için evleri ve yurtları basılarak gözaltına alınan ve toplumsal baskı sonrası tahliye edilen Boğaziçili öğrenciler bugün hakim karşısına çıktı. Gençlik örgütlerinin dayanışma çağrısı yaptığı davaya BOÜN'lü hocalar, aileler ve milletvekilleri de destek verdi. Dava 19 Mart'a ertelendi.

İleri Haber

Güncelleme 17.08

Boğaziçi Üniversiteli 29 öğrencinin bugün görülen davası 19 Mart'a ertelendi. Öğrencilerin yurt dışına çıkma yasağı mahkeme kararı ile kaldırıldı.

Güncelleme 11.30

2. duruşmada daha once ifadesi alinmayan 8 öğrencinin ifadeleri alındı. İfadelerin ardından öğrencilerin avukatkarı yurtdışı yasağının kaldırılması talebinde bulundu.


TSK’nın Suriye’de katliamlar yapan ÖSO çeteleriyle birlikte Afrin saldırısına destek için Boğaziçi Üniversitesi’nde stand açıp lokum dağıtan gericileri protesto eden üniversite öğrencilerinin davası bugün görülüyor.

“Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla evleri ve yurtları basılarak yaka paça gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bugün ikinci kez hâkim karşısına çıkıyor.
[ih2]

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen davaya yargılanan BOÜ’lü öğrenciler ve aileleri, üniversiteden arkadaşlar, gençlik örgütleri, BOÜ hocaları ve HDP İstanbul Milletvekili ve TİP Kurucular Meclisi Üyesi Erkan Baş ile yine HDP Milletvelili Hüda Kaya destek veriyor.

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapıldı.

İLERİ HATIRLATIYOR: ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

TSK ve ÖSO'cu çetelerin ortak saldırı düzenlediği Afrin'e girmesi üzerine Boğaziçi Üniversitesi’nde lokum dağıtan gruba “Katliamın işgalin lokumu olmaz” diyerek pankart açıp protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, hakkında Erdoğan, "Lokum dağıtanlara bu şekilde davrananlara haddini bildirmek benim ve devletin görevidir. Okul bahçelerinde terör estirenlere meydanı bırakmayacağız" demişti.
[ih3]
Erdoğan, “O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” sözleriyle üniversitelileri hedef göstermiş, öğrenciler evleri ve yurtları basılarak gözaltına alınmıştı.

DAHA FAZLA